In de afgelopen maanden renoveerde de gemeente Krimpenerwaard, samen met de voetbalclubs, verschillende voetbalvelden. Bij VV Gouderak en VV Haastrecht is het natuurgrasveld voorzien van een nieuwe grasmat. Beide velden zien er weer prachtig uit en er wordt weer volop gevoetbald.

Daarnaast zijn er bij de voetbalverenigingen VV Bergambacht, VV Schoonhoven en VV FC Perkouw drie kunstgrasvelden gerenoveerd. De oude kunstgrasmat is vervangen door een nieuwe kunstgrasmat. Deze nieuwe kunstgrasmat voldoet aan alle huidige eisen van de KNVB om er wedstijden op te kunnen spelen. Ook op deze velden wordt weer getraind en er worden ook wedstrijden gespeeld. Bij VV Spirit is er een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Om te kunnen voldoen aan de capaciteitsvraag bij deze club is een natuurgrasveld omgevormd tot kunstgrasveld. Het voordeel is dat er op dit veld het gehele jaar door gevoetbald kan worden. We kijken terug op een drukke periode van voorbereiding, uitvoering en het weer in gebruik nemen van de velden. Alle vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen, willen we als gemeente bedanken voor hun inzet!

Kantplanken bij kunstgrasvelden

Om te voorkomen dat de rubberkorrels in de omgeving terecht komen, zijn er kantplanken (Infill Guard) geplaatst langs het hekwerk. De Infill Guard is een duurzaam systeem dat rubberkorrels binnen de omheining houdt. Het systeem bestaat uit een aluminium plank die wordt bevestigd aan het hekwerk. Onder de plank zit een rubberprofiel dat hoogteverschillen kan opvangen. 

Dit systeem draagt bij aan het tegengaan van de verspreiding van rubberkorrels in het milieu. In 2021 worden ook op de andere kunstgrasvelden van de voetbalverenigingen kantplanken geplaatst.