Heemraadsweg

De bestrating en riolering in het projectgebied Heemraadsweg en omgeving zijn toe aan een opknapbeurt. De riolering is verouderd, de wegen zijn verzakt en ook het groen kan een flinke opknapbeurt gebruiken. Samen met Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) werken we aan de voorbereiding en uitvoering van dit project.

In het voorjaar van 2020 zijn we begonnen met de voorbereidingen. Tijdens een digitale informatieavond is er een voorlopig ontwerp aan u gepresenteerd. Inmiddels zijn de technische voorbereidingen afgerond en zijn de werkzaamheden begonnen.

Eerste deel van de Heemraadsweg

De bestrating van de Heemraadsweg voor de woningen met huisnummers 4, 6 en 8 zou in eerste instantie niet vernieuwd worden. Uiteindelijk is er gekozen om dit stukje weg alsnog mee te nemen. Dit betekent dat hier, net als in de rest van de wijk, de riolering wordt vervangen, de grond wordt opgehoogd en de bestrating wordt vernieuwd.

Speeltuin

Ook de speeltuin aan de Sportlaan wordt vernieuwd. Wij hebben u gevraagd om mee te denken over de inrichting van de speeltuin. De winnaar van deze enquête is het ontwerp van Eibe geworden. Dit ontwerp wordt uitgevoerd.

Faseringskaart Heemraadsweg
Plattegrond en fasering van de reconstructie Heemraadsweg en omgeving.

Planning

Om de overlast voor u zo veel mogelijk te beperken, werken we in fasen volgens de plattegrond. De planning is onder voorbehoud. Wij doen ons best om zoveel mogelijk volgens planning te werken, maar hebben geen invloed op eventuele vertragingen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben lange levertijden van materialen of weersomstandigheden. De planning wordt zo veel mogelijk up-to-date gehouden op deze pagina en bij grote wijzigingen wordt u per brief geïnformeerd. Ook worden er op verschillende plekken werkzaamheden uitgevoerd door de netbeheerders. Deze werkzaamheden worden vóór de werkzaamheden van de gemeente uitgevoerd.

  1. Afgerond: Vak 1 (Afgerond)

    Parkzicht alle huisnummers
    Riolering: augustus 2021 – september 2021
    Verharding: oktober 2021 – december 2021

  2. Momenteel bezig: Vak 2 (Momenteel bezig)

    Burgemeester de Zeeuwlaan even huisnummers 8 tot en met 26
    Burgemeester de Zeeuwlaan oneven huisnummers 1 tot en met 45
    Riolering: september 2021 – oktober 2021
    Verharding: december 2021 – februari 2022

  3. Momenteel bezig: Vak 3 (Momenteel bezig)

    Burgemeester de Zeeuwlaan even huisnummers 2 tot en met 6
    Sportlaan oneven huisnummers 5 tot en met 19 achterpad
    Sportlaan oneven huisnummers 21 tot en met 29 voorzijde en achterpad
    Sportlaan oneven huisnummers 44 tot en met 56 voorzijde en achterpad
    Riolering: oktober 2021
    Verharding: februari 2022 – maart 2022

  4. Momenteel bezig: Vak 4 (Momenteel bezig)

    Sportlaan even huisnummers 2 tot en met 16 voorzijde en achterpad
    Sportlaan oneven huisnummer 5 tot en met 19 voorzijde
    Sportlaan even huisnummers 22 tot en met 36 voorzijde en achterpad
    Riolering: oktober 2021 – november 2021
    Verharding: maart 2022 – mei 2022

  5. Momenteel bezig: Vak 5 (Momenteel bezig)

    Heemraadsweg even huisnummers 26 tot en met 38
    Riolering: november 2021 – december 2021
    Verharding: mei 2022 – juni 2022

  6. Momenteel bezig: Vak 6 (Momenteel bezig)

    Heemraadsweg even huisnummer 4 tot en met 24
    Riolering: december 2021 – januari 2022
    Verharding: juni 2022 – september 2022

De rioolhuisaansluiting wordt vervangen

De riolering wordt in de gehele wijk vervangen. Ook de huisaansluitingen worden vervangen. De huisaansluiting is de rioolbuis van uw woning naar het hoofdriool en ligt in uw tuin. Om de huisaansluiting te kunnen vervangen is het nodig dat de gemeente werkzaamheden uitvoert in uw tuin. Uiteraard doen wij dit in overleg met u. Voordat de werkzaamheden bij u in de tuin beginnen wordt u hier over geïnformeerd. Wij vragen u om plantenpotten en andere eigendommen rondom de huisaansluiting aan de kant te zetten voordat de werkzaamheden in uw tuin starten. U kunt de toezichthouder vragen om advies.

De openbare ruimte wordt opgehoogd

Dit is de grond die in eigendom is van de gemeente. Het ophogen van de tuinen is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de woning. Op de ophoogtekening kunt u zien wat de ophoging bij u in de straat ongeveer zal zijn. Hiermee kunt u een inschatting maken hoeveel centimeter uw tuin opgehoogd moet worden. Wij adviseren u om gelijktijdig of direct na de werkzaamheden uw tuin op te (laten) hogen. Wij vragen u om planten en struiken rond de erfgrens weg te halen of kort te snoeien, zodat we er goed bij kunnen.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?

Het vervangen van het riool en het vernieuwen van de weg zou mogelijk een aantal tijdelijke gevolgen voor u kunnen hebben. Het kan zijn dat u uw auto tijdelijk elders moet parkeren of dat u het huishoudelijke afval tijdelijk ergens anders moet aanbieden. Door te werken in fases proberen we de overlast tot een minimum te beperken.

En dan… de tuin!

Wanneer de werkzaamheden in de straat afgerond zijn, is er een mooi moment om uw tuin op te knappen. Een tuin met minder tegels en met meer groen helpt mee met het verkleinen van de effecten van klimaatverandering. Ook zorgt een groene tuin voor een betere opvang van regenwater, meer ontspanning en minder hittestress.

Tips

  • Vang regenwater op met een regenton
  • Haal zoveel mogelijk tegels uit uw tuin
  • Plant verschillende soorten groen
  • Maak uw dak groen
  • Vraag bij lokale tuincentra of hoveniers om advies
  • Lees meer informatie op Duurzaamkrimpenerwaard.nl(externe link)

Contact en informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stel ze gerust, we helpen u graag. Bij meldingen tijdens de uitvoering kunt u contact opnemen met de toezichthouder Marien van Herk via telefoonnummer 06-22202386. Bij overige vragen of opmerkingen kunt u het contactformulier invullen. Ook kunt u ons bereiken per e-mail en telefoon.

Contactformulier

  • Aannemer: A. Molenaar B.V
  • Projectleider Madelon van der Kemp