De bestrating en riolering in het projectgebied Heemraadsweg en omgeving zijn toe aan een opknapbeurt. De riolering is verouderd, de wegen zijn verzakt en ook het groen kan een flinke opknapbeurt gebruiken. Samen met Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) werken we aan de voorbereiding van dit project.

Speeltuin

Ook de speeltuin aan de Sportlaan wordt vernieuwd. Wij hebben u gevraagd om mee te denken over de inrichting van de speeltuin. De winnaar van deze enquête is het ontwerp van Eibe geworden. Dit ontwerp wordt uitgevoerd.

 

 

De voorbereidende werkzaamheden zijn klaar

De laatste maanden zijn we bezig geweest met het afmaken van de onderzoeken en de tekeningen. In de tekeningen zijn nog enkele veranderingen gedaan na de vragen en opmerkingen die gesteld zijn. De nieuwe tekeningen zijn onderaan deze pagina te bekijken.  

Er komen parkeerplaatsen bij

Veel bewoners vonden dat er te weinig parkeerplaatsen zijn. Daarom wordt er een kleine parkeerplaats bijgemaakt in het grasveld, aan het einde van de Heemraadsweg, ter hoogte van de Burgemeester de Zeeuwlaan. Op deze parkeerplaats is ruimte voor 10 auto’s.  

Keuze van de aannemer

Nu de stukken klaar zijn, wordt de aanbesteding van het werk gestart. Dit betekent dat er een aannemer gekozen wordt die de werkzaamheden gaat uitvoeren. We verwachten dat de aannemer in het eerste kwartaal van 2021 bekend is. Op dat moment zullen we u hierover informeren. 

Wanneer de planning duidelijk is, zullen we die bekend maken

De volgende stap is het maken van de planning van de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen in fases uitgevoerd worden. De planning en de fases zullen we aan u bekend maken voordat de werkzaamheden starten. We verwachten dat de werkzaamheden in het eerste of tweede kwartaal van 2021 kunnen beginnen. 

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?

Het vervangen van het riool en het vernieuwen van de weg heeft misschien wat tijdelijke gevolgen voor u. Het kan zijn dat u uw auto tijdelijk ergens anders moet parkeren. Of dat u het huishoudelijke afval tijdelijk ergens anders moet aanbieden. Door te werken in fases proberen we de overlast zo klein mogelijk te houden.

De rioolhuisaansluiting wordt vervangen

De rioolhuisaansluiting is dat deel van het riool tussen uw woning en de straat. Daar waar de riolering wordt vervangen, vervangen wij ook de huisaansluiting. Om uw huisaansluiting te vervangen, moeten we toegang hebben tot uw tuin en de grond. We vragen u daarom om de tegels en andere spullen weg te halen uit uw tuin. 

De tuinen worden niet door de gemeente opgehoogd

Alleen de openbare ruimte wordt opgehoogd. Dit is de ruimte in eigendom van de gemeente. Het ophogen van de tuinen is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de woning. Op de ophoogtekening, die op de website geplaatst is, kunt u zien wat de ophoging bij u in de straat ongeveer zal zijn. Hiermee kunt u een inschatting maken hoeveel centimeter uw tuin opgehoogd moet worden. Ons advies is om uw tuin direct na de werkzaamheden in de straat te laten ophogen.

Stel uw vragen via het contactformulier

Wij helpen u graag. Vul het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Contactformulier project Heemraadsweg 

De projectleider voor dit project is Jack de Jong en de projectmedewerker is Madelon van der Kemp.