Het projectgebied Baken is toe aan een opknapbeurt. De riolering, de openbare verlichting en beschoeiingen zijn verouderd, de wegen zijn verzakt en ook het groen kan een flinke opknapbeurt gebruiken. Samen met Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) is dit project voorbereid. Inmiddels is het ontwerp definitief en is er een aannemer gekozen die de werkzaamheden gaat uitvoeren.

De aannemer

Logo van aannemer de Vries Stolwijk

De aannemer is De Vries uit Stolwijk. De gemeente, de aannemer en de toezichthouder zorgen er samen voor dat de werkzaamheden goed verlopen.

Fases en planning

De aannemer start in de week van 23 augustus 2021 met de werkzaamheden. We werken in fases om de overlast voor u zo veel mogelijk te beperken. De fases ziet u op het kaartje. We doen ons best om zo veel mogelijk volgens planning te werken. Door bijvoorbeeld lange levertijden van materialen of door het weer kan het werk vertraging oplopen. Op deze pagina houden we de planning zo actueel mogelijk. Bij grote wijzigingen in de planning informeren we u per brief. Op verschillende plekken voeren ook netbeheerders werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden zijn vóór de werkzaamheden van de gemeente.

Fases van de reconstructie Baken op kaart

Vak 1

 • Riolering: week 36 2021
 • Verharding: week 42 tot en met week 44 2021

Vak 2

 • Riolering: week 37 2021
 • Verharding: week 45 tot en met week 49 2021

Vak 3

 • Riolering: week 38 2021
 • Verharding: week 49 2021 tot en met week 5 2022

Vak 4

 • Riolering: week 39 2021
 • Verharding: week 6 tot en met week 8 2022

Vervanging riolering

Zowel het hoofdriool als de huisaansluitingen worden vervangen. De huisaansluiting is eigendom van de woningeigenaar, maar wordt door de gemeente vervangen. Dit doen wij zodat uw woning straks weer netjes aangesloten is op het hoofdriool. Om de huisaansluiting te kunnen vervangen is het nodig dat deze vrijgemaakt wordt. Wij vragen u om alles wat boven de huisaansluiting ligt, behalve de grond, weg te halen. Het gaat dus om de tegels, planten, bloempotten, hekken, bomen, enzovoort. De huisaansluiting gaat meestal vanuit de meterkast naar buiten en neemt de kortste route richting het hoofdriool. Er moet een strook vrijgemaakt worden van 1 meter breed boven de huisaansluiting. Vraag de toezichthouder zo nodig om advies.

De openbare ruimte wordt opgehoogd

Dit is de grond die in eigendom is van de gemeente. Het ophogen van de tuinen is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de woning. Onder het kopje Downloads onderaan deze pagina vindt u de ophoogtekening. Hierop ziet u hoeveel centimeter er ongeveer bij u in de straat wordt opgehoogd. We adviseren u om gelijktijdig met of direct na de werkzaamheden uw tuin op te (laten) hogen.

Overhangend groen

Tijdens de uitvoering werken we op de grens tussen uw tuin en de straat. Wilt u ervoor zorgen dat we hier goed bij kunnen? We vragen u om overhangende planten of bomen weg te halen of te snoeien. Daarnaast vragen we u om heggen of schuttingen, die in het openbaar groen staan, weg te halen.

En dan… de tuin!

Wanneer de werkzaamheden in de straat zijn afgerond, is dit een mooi moment om uw tuin op te knappen. Een tuin met minder tegels en met meer groen helpt mee om de effecten van klimaatverandering te verkleinen. Ook zorgt een groene tuin voor een betere opvang van regenwater, meer ontspanning en minder hittestress.

Tips om zelf aan de slag te gaan:

 • Vang regenwater op met een regenton
 • Haal zoveel mogelijk tegels uit uw tuin
 • Plant verschillende soorten groen
 • Maak uw dak groen
 • Vraag bij lokale tuincentra of hoveniers om advies

Kijk voor meer informatie over het belang van een groene tuin op www.duurzaamkrimpenerwaard.nl(externe link)

Toezichthouder

De toezichthouder is dagelijks op locatie aanwezig en controleert of de werkzaamheden goed worden uitgevoerd door de aannemer. Ook is de toezichthouder uw aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen tijdens de werkzaamheden. Neem gerust contact op:

Contact met de gemeente

Wij helpen u graag. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier