Foto Veteranendag

Door het coronavirus zijn in 2020 alle publieksactiviteiten rond 75 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard uitgesteld naar 2021. Helaas konden ook in dat jaar veel evenementen niet doorgaan. De gemeente riep in 2021 daarom op om alle geplande activiteiten opnieuw te verplaatsen naar 2022. In 2022 hopen we onze 77 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard met elkaar en zonder beperkingen te kunnen vieren.

Overzicht van activiteiten

De gemeente heeft alle organisatoren die in 2020 subsidie hebben aangevraagd benaderd. Sommige organisaties kregen toen subsidie, andere initiatieven niet. De organisatoren kunnen aangeven of zij in 2022 toch nog hun activiteit gaan uitvoeren. Zo kunnen wij een overzicht van alle activiteiten krijgen. Wij geven graag aandacht aan de publieksactiviteiten via onze kanalen.

Meld uw activiteit

Iedere organisatie of vereniging mag een activiteit organiseren. De gemeente neemt ook graag die publieksactiviteiten op in het overzicht. Organiseert u een activiteit voor publiek bij 77 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard? Laat het ons weten via het e-mailadres 77jaarvrijheid@krimpenerwaard.nl. Doe dit het liefst zo snel mogelijk. Vermeld in uw mail zo duidelijk mogelijk wat de activiteit inhoudt en waar en wanneer die is. Ook ontvangen we graag andere handige informatie. Een link naar een website bijvoorbeeld of informatie of een kaartje of reservering nodig is.

Aandacht voor uw evenement

Organiseert u een evenement voor 77 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard? Zorg dan dat iedereen dit weet. Hiervoor kunt u zelf contact opnemen met verschillende websites. Kijk bijvoorbeeld op tweedewereldoorlog.nl(externe link) of europeremembers.com(externe link). Ook lokale media zoals RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt kunnen u verder helpen.

Banners en vlaggen

Organisatoren van evenementen voor 77 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard kunnen promotiemateriaal lenen. De gemeente heeft hiervoor enkele vlaggen (1 bij 2 meter) en banners met het logo van 77 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard. U kunt het promotiemateriaal alleen lenen voor tijdens het evenement. Ook moet u het zelf ophalen en terugbrengen bij het Stadhuis in Schoonhoven. Daar vult u ook een bruikleenformulier in. De gemeente wil het materiaal zo goed mogelijk verdelen, maar op is op. Wilt u promotiemateriaal lenen? Maak dan telefonisch een afspraak via telefoonnumer 14 0182.

Vergunning al aangevraagd?

Voor het organiseren van evenementen heeft u een APV-vergunning nodig. Voor kleine evenementen is een melding vaak voldoende. Heeft u eerder voor uw activiteit voor 75 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard een vergunning aangevraagd of zelfs al gekregen? Dan kunnen wij die aanvraag verder behandelen. Hiervoor hebben wij de datum van uw voorkeur en een SXO-nummer nodig. Dit nummer staat op de ontvangstbevestiging van uw aanvraag. Vermeld dit nummer ook in uw terugkoppeling.

Wij zien uw terugkoppeling graag tegemoet. U kunt deze sturen naar apv@krimpenerwaard.nl. Kijk voor meer informatie op de pagina Evenement organiseren. Neem bij vragen over uw vergunning of melding contact op met de APV-medewerkers. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 0182.

Heeft u andere vragen? Dan kunt u het beste een e-mail sturen naar 77jaarvrijheid@krimpenerwaard.nl.