HOME  |  Nieuwsberichten  |  Wethouder Sleeuwenhoek reikt zwemdiploma's uit

Wethouder Sleeuwenhoek reikt zwemdiploma's uit (05-02-2019)

Maandag 28 januari zwommen twaalf vrouwen van niet-Westerse afkomst af voor diploma A of B in zwembad De Hofstee in Bergambacht. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek reikte de diploma’s uit aan de trotse vrouwen: “In Nederland groei je als kind op met zwemles, het is hier een waterrijk gebied. Dat jullie als volwassen vrouwen hebben leren zwemmen is een geweldige prestatie!” Zij moedigde de vrouwen aan om vooral te blijven oefenen in de Krimpenerwaardse zwembaden.

In een land als Nederland met veel rivieren en meren is het heel belangrijk om goed te kunnen zwemmen. Voor nieuwkomers is zwemles niet altijd vanzelfsprekend.

Stichting Krimpenerwaard Intercultureel besloot daarom in 2016 te starten met het organiseren van zwemlessen voor vrouwen van niet-westerse komaf. Veertig vrouwen krijgen elke maandagmorgen onder deskundige leiding zwemles in zwembad De Hofstee.

Helma de Jong, coördinator van Krimpenerwaard Intercultureel: “De zwemlessen zijn een groot succes. Er is nog steeds een enorme behoefte aan zwemlessen voor deze groep volwassen vrouwen.”

Nieuwe kandidaten kunnen zich inschrijven via h.dejong@krimpenerwaardintercultureel.nl