HOME  |  Nieuwsberichten  |  Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’ (07-05-2018)

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

De kinderen van statushouders en Wethouder opent expositiehun vriendjes exposeerden fraaie schilderijen: van zelfportretten, families tot stillevens en Krimpenerwaards landschap.  

De kleurrijke kunstklas is een initiatief van beeldend kunstenaar Maaike Vermeulen uit Bergambacht. Zij speelde al jaren met het idee om met vluchtelingenkinderen te gaan schilderen. Het kwam er alleen nog niet van. Tot zij in 2017 bevriend raakte met de familie Barakat, een Syrisch gezin dat gevlucht is uit Aleppo. Maaike en Alaaedin organiseren samen met stichting Krimpener Kunstwaard en Krimpenerwaard intercultureel de ‘Kleurrijke Kunstklas’ op verschillende locaties in de Krimpenerwaard.

Na Stolwijk krijgt het project vanaf 16 mei een vervolg in Schoonhoven. Aanmelden kan bij Maaike Vermeulen: pasgeverfd1@gmail.com.

Bekijk het fotoalbum van Kleurrijk via: www.facebook.com/kwverbindt.