HOME  |  Nieuwsberichten  |  Wethouder opent Ontmoetingsgroep Ouderkerk

Wethouder opent Ontmoetingsgroep Ouderkerk (09-10-2018)

Dit item is verlopen op 30-11-2018.

Op maandag 1 oktober is de ontmoetingsgroep in Ouderkerk officieel geopend door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek.  De ontmoetingsgroep is tot stand gekomen in samenwerking met diverse vrijwilligers en zorgverleners die tezamen met de toekomstige gasten aanwezig waren bij deze feestelijke opening.

Terwijl de aanwezigen genoten van een high tea mocht wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de officiële opening verrichten. Kort lichtte zij toe dat het inmiddels de vierde ontmoetingsgroep is die in de gemeente Krimpenerwaard geopend werd; en dit keer voor het eerst onder de verantwoordelijkheid van de Stichting WON. “De deelnemers van deze groep komen hier voor een praatje, gezelligheid, om nieuwe mensen te leren kennen, samen iets te ondernemen of gewoon om er even uit te zijn. Men komt met elkaar in contact. En dat is belangrijk voor ieder mens, eenzaam of niet.”  De opening viel juist in de Week tegen eenzaamheid, waarmee de wethouder benadrukte dat we gezamenlijk aandacht moeten blijven hebben voor het onderwerp.

Een speciaal woord van waardering was er voor de vrijwilligster Janneke Scherer die elke maandag actief zal zijn op deze ontmoetingsgroep. Zij mocht daarom de sleutel in ontvangst nemen waarmee de officiële opening van de ontmoetingsgroep een feit was! En dankzij Qua Wonen kan deze ontmoetingsgroep vanaf nu van start gaan in de mooie en huiselijke ruimte van de Catharina Amaliahof.

De ontmoetingsgroep voorziet in de vraag vanuit verschillende Ouderkerkese organisaties naar een vrijblijvende dagopvang voor ouderen die zich om verschillende redenen in een sociaal isolement begeven en/of graag andere mensen willen te ontmoeten. Zij kunnen wekelijks op de maandag en t.z.t. ook op de donderdag in de Catharina Amaliahof in Ouderkerk een leuke en gezellige dag hebben.  Wilt u meer weten over de ontmoetingsgroep? Of als vrijwilliger meedraaien op deze groep of voor het vervoer van en naar de ontmoetingsgroep? Dan kunt u contact opnemen met de Stichting WON via telefoonnummer 0180 522045 (tussen 9 en 12 uur) of via de email: info@stichtingwon.nl.