HOME  |  Nieuwsberichten  |  Wethouder Leon de Wit reikt oorkondes uit aan deelnemers ‘Historisch Wonen in de Krimpenerwaard’

Wethouder Leon de Wit reikt oorkondes uit aan deelnemers ‘Historisch Wonen in de Krimpenerwaard’ (21-11-2018)

Dit item is verlopen op 27-12-2018.

Op vrijdag 16 november was de zesde en afsluitende middag van de cursus “Historisch Wonen in de Krimpenerwaard”. Wethouder De Wit reikte de enthousiaste deelnemers de oorkonde uit die hierbij hoort: ‘het is mooi om te zien dat er zoveel belangstelling is voor de historie en de leefomgeving van de Krimpenerwaarders. Deze cursus inspireert en dat vind ik ook erg belangrijk’.

De cursus ‘Historisch Wonen en de Krimpenerwaard’ is nu voor het tweede jaar georganiseerd, en is een samenwerking tussen de gemeente, het streekarchief en de omgevingsdienst. Verschillende vakspecialisten op het gebied van bouwhistorie, landschap, archiefonderzoek en archeologie hebben hun bijdrage geleverd. Gelet op de belangstelling voorziet het in de behoefte die inwoners hebben meer te weten over het erfgoed en de bijzondere historie van de Krimpenerwaard.

In andere gemeentes als Gouda, Leiden en Delft worden ook vergelijkbare cursussen aangeboden, in de Krimpenerwaard is er nog een andere cursus op dit gebied, in Schoonhoven wordt de cursus Schoonhovologie gegeven.