HOME  |  Nieuwsberichten  |  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verwelkomt 500e deelnemer Reanimatietraining

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verwelkomt 500e deelnemer Reanimatietraining (20-02-2019)

Afgelopen zaterdag verwelkomde wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de 500e deelnemer van de Reanimatietraining. De gemeente is begin 2018 gestart met het opbouwen van het netwerk Hartveilig Wonen. Met HartveiligWonen verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van vrijwilligers en AED’s.

In elke kern een 24/7 AED

Vorig jaar is in elke kern van onze gemeente minimaal één AED geplaatst. Deze AED’s zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.

Al 500 inwoners hebben de gratis Reanimatietraining gevolgd

Inwoners van onze gemeente die in geval van nood hulp willen bieden, kunnen een gratis reanimatietraining volgen. Deze training is bijzonder in trek. Al 500 inwoners hebben met succes deelgenomen aan de Reanimatietraining. 

Ook opgeleid worden als burgerhulpverlener?

Wilt u ook hulp kunnen bieden in geval van nood? Meld u zich dan aan voor de gratis reanimatietraining. Dit kan via het e-mailadres: hartveiligwonen@krimpenerwaard.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 0182. Na uw aanmelding krijgt u bericht van het EHBO Regiobestuur Krimpenerwaard. Via het EHBO Regiobestuur worden de lessen gegeven met behulp van de lokale EHBO-verenigingen en Stichting Reanimatie Stolwijk.

Aanmelden als burgerhulpverlener

Als u de reanimatietraining (al eerder) met succes heeft afgerond, kunt u zich aanmelden als vrijwilliger via de website www.ikbenstandby.nl. U kunt dan opgeroepen worden als in uw buurt iemand een hartstilstand krijgt.