HOME  |  Nieuwsberichten  |  Uw historische pand verduurzamen? Dat kan!

Uw historische pand verduurzamen? Dat kan! (04-08-2017)

Dit item is verlopen op 06-02-2018.

Gemeente Krimpenerwaard stelt het Duurzaam Bouwloket beschikbaar om inwoners gratis en onafhankelijk te adviseren over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden. Hierdoor kunt u als bewoner altijd even sparren met een onafhankelijke expert en bent u zeker dat u de juiste maatregelen in huis toepast.

Een duurzame woning zonder aardgas. We ontkomen er niet aan. Na 2050 wil de overheid alle woningen in Nederland van het aardgas af. Dit is een uitdaging waarvan wij als woningeigenaren uiteindelijk zelf een groot deel zelfstandig moeten realiseren. Maar wat als u in een monument of een beschermd stads- of dorpsgezicht woont? Is wonen zonder aardgasaansluiting dan haalbaar?

Stapsgewijs verduurzamen

Oók als u in een historisch pand woont zijn energiebesparende- en zelfs energieopwekkende maatregelen vaak goed mogelijk. Het gaat altijd om maatwerk, omdat het van belang is de juiste technische oplossingen te vinden die de uitstraling van uw pand behouden en die passen bij uw eigen woonwensen. Om uw woning voor te bereiden op een toekomst zonder aardgas is het goed hier rekening mee te houden bij de keuze voor duurzame maatregelen.

Regels en vergunningen

Voor wijzigingen aan een monument of een beschermd stad- of dorpsgezicht (zowel aan de binnen- als buitenkant) is in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt ook voor isolerende of energie-opwekkende ingrepen. Vooral als de veranderingen onomkeerbaar zijn of zichtbaar vanaf de openbare weg. De situatie kan per pand verschillen, daarom wordt altijd aangeraden contact op te nemen met de gemeente voordat u begint. Telefoon 140182. Dan weet u precies wat de regels zijn en of u een vergunning moet aanvragen. Gezamenlijk kan gekeken worden op welke manier u het beste aan de slag kunt gaan.

Gemeentelijk Duurzaam Bouwloket

Heeft u behoefte aan gratis informatie en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw (monumentale) woning? Ga naar www.duurzaambouwloket.nl. Hier vindt u praktische informatie over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en betrouwbare uitvoerende bedrijven. Voor vragen kunt u terecht bij een onafhankelijk adviseur door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen: info@duurzaambouwloket.nl