HOME  |  Nieuwsberichten  |  Uitvoering groot onderhoud bomen

Uitvoering groot onderhoud bomen (07-12-2018)

In de afgelopen maanden zijn de attentie- en risico bomen in de Krimpenerwaard geïnspecteerd op veiligheid. Het gaat om ruim 3.800 bomen die geïnspecteerd zijn van de ruim 20.000 bomen.

Werkzaamheden

De gehouden inspectie levert op dat de gemeente 450 bomen gaat snoeien. Het gaat om onderhoudssnoei en veiligheidssnoei.

De inspectie levert ook op dat 360 bomen moeten worden gekapt. De bomen zijn dood of niet meer veilig, door bijvoorbeeld ziekte, ouderdom, te weinig groeiplaats of schade. Voor 81 van deze bomen is een omgevingsvergunning aangevraagd om de boom te mogen kappen.

Bij herplant van de bomen wordt rekening gehouden met voldoende ondergrondse en bovengrondse groeiruimte en met eventueel naderende projecten groot onderhoud in de komende twee jaren. Er worden voor nu in totaal 329 bomen herplant. 

Op bovenstaande kaart kunt u zien waar de bomen worden verwijderd en door op een boom te klikken krijgt u meer informatie. Via deze link kunt u de afbeelding in een groter formaat bekijken. (Er opent een nieuw scherm).

In januari wordt gestart met de werkzaamheden, voor het broedseizoen zijn de werkzaamheden afgerond. Direct omwonenden van bomen worden geïnformeerd over de kap en herplant van de bomen.

Meer informatie

Voor vragen en/of opmerkingen hierover kunt u een melding doen via www.krimpenerwaard.nl/melding-doen