HOME  |  Nieuwsberichten  |  Team Sportservice Krimpenerwaard adviseert inwoners op het gebied van sport en bewegen

Team Sportservice Krimpenerwaard adviseert inwoners op het gebied van sport en bewegen (21-12-2018)

Dit item is verlopen op 21-02-2019.

Team Sportservice Krimpenerwaard is sinds de zomer het lokale sportloket voor de gemeente Krimpenerwaard. Binnen de gemeente Krimpenerwaard informeert, adviseert en begeleidt Team Sportservice inwoners op het gebied van sport en bewegen. Dit gebeurt op veel verschillende manieren en is gericht op een brede doelgroep.

Wat doet Team Sportservice Krimpenerwaard?

Team Sportservice Krimpenerwaard ondersteunt sportverenigingen op alle gebieden: van het werven van voldoende vrijwilligers tot sporttechnische vraagstukken. Op dit moment is de wedstrijd voor ‘Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard’ gaande, waarbij alle sportverenigingen worden uitgedaagd om mee te denken over het gezonder en vitaler maken van de inwoners van Krimpenerwaard. Daarnaast zet Team Sportservice Krimpenerwaard zich in voor ouderen, bijvoorbeeld door het opzetten van Walking Football, fittesten voor senioren en wandelgroepen.

Ook in het onderwijs biedt het team ondersteuning om te zorgen voor een beter sport- en beweegklimaat. Bijvoorbeeld door het project Move Mates, waarbij kinderen uit groep 7 worden opgeleid als speelpleincoach en zo zorgen voor actievere pauzes. Verder gaat Team Sportservice Krimpenerwaard bijdragen aan de Waardse Sportspelen om zo middelbare scholieren te stimuleren (meer) te bewegen. Team Sportservice Krimpenerwaard zet zich ook in voor Aangepast Sporten, om te zorgen dat ook iedereen met een beperking zijn of haar sport naar wens kan uitoefenen. 

Hoe ziet het team er uit?

Het team wordt aangestuurd door Richard Mank, de regiocoördinator. Het team bestaat daarnaast uit Sean van Domburg, Ineke van Vliet en Wilma Terlouw die in de gemeente actief zijn als buurtsportcoach.

Contact

Team Sportservice Krimpenerwaard is bereikbaar via de website www.teamsportservice.nl/krimpenerwaard en te volgen via Facebook (@TSKrimpenerwaard) en Twitter (@TKrimpenerwaard). Heeft u vragen, opmerkingen of feedback? Dan kunt u ook altijd mailen naar rmank@teamsportservice.nl

team sportservice krimpenerwaard