HOME  |  Nieuwsberichten  |  Strategische agenda Krimpenerwaard aangeboden aan bestuurders

Strategische agenda Krimpenerwaard aangeboden aan bestuurders (03-12-2018)

Woensdag 28 november is het boek ‘Panorama Krimpenerwaard – Vitaal slagenlandschap met eigentijds elan’ verschenen. Dit boek bevat onder meer 29 strategische agendapunten over ruimtelijke thema’s zoals economie, natuur, wonen, energie, mobiliteit, landbouw en cultuur. 

Het is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen groepen uit de Krimpenerwaard en bestuurders, onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker. Het boek werd aangeboden aan 120 betrokkenen, raadsleden en ambtenaren en de bestuurders van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, provincie Zuid-Holland en het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Het afgelopen jaar hebben groepen bewoners, jongeren, ondernemers, agrariërs, agrarische natuurbeheerders, natuurorganisaties en bestuurders samengewerkt aan een strategische agenda voor de Krimpenerwaard. “Een boeiend proces, met zeer betrokken en bevlogen mensen die verder wilden met de strategische visie van Riek Bakker. Het is gelukt om abstracte thema’s zoals biodiversiteit, energie, klimaat en landbouw met elkaar te vertalen naar lokale voorstellen en oplossingen voor de Krimpenerwaard,” stelde mevrouw Dekker.

Namens de gemeente Krimpenerwaard nam wethouder Jan Vente het boek in ontvangst. Vente: “Er komen wel politieke beslissingen, maar de samenleving gaat de draad zelf oppakken. Het Panorama biedt een duidelijke ontwikkelrichting. Je kunt er geen vage lippendienst aan bewijzen en alles toch hetzelfde willen houden. Het hele stuk ademt: we willen uit de krimp, we willen vooruit.”

Burgemeester Roel Cazemier stelde dat het geen eenvoudig klusje wordt om met de participatiedemocratie en de representatieve democratie samen beslissingen te nemen over deze toekomstvisie. Op dit bijzondere punt in de tijd kunnen we niet gaan polderen - we moeten echt kiezen.”