HOME  |  Nieuwsberichten  |  Statushouders tekenen participatieverklaring

Statushouders tekenen participatieverklaring (03-12-2018)

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

Op dinsdag 20 november tekenden tien statushouders tijdens een feestelijke bijeenkomst de Participatieverklaring. De nieuwkomers werden tijdens het participatieverklaringstraject wegwijs gemaakt in de gemeente Krimpenerwaard.

Het is belangrijk dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning (status­houders) zo snel mogelijk meedoen in onze samenleving. Het leren van de Nederlandse taal en kernwaarden en het vinden van werk zijn hierbij cruciaal. De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering. De wettelijke eis is om één bijeenkomst over de Nederlandse kernwaarden voorafgaand aan de verplichte ondertekening te organiseren. De gemeente Krimpenerwaard heeft gekozen voor een langer en intensiever traject. Hierbij maakten zij kennis met de voorzieningen en organisaties die voor hen belangrijk zijn, zoals Vluchtelingenwerk, stichting Krimpenerwaard Intercultureel en de Bibliotheken.

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verwelkomde de nieuwkomers en feliciteerde hen van harte met het bereiken van deze mijlpaal.