HOME  |  Nieuwsberichten  |  Start werkzaamheden Kwaliteitsimpuls Loetbos

Start werkzaamheden Kwaliteitsimpuls Loetbos (27-11-2018)

Dit item is verlopen op 17-01-2019.

Staatsbosbeheer werkt de komende maanden namens Groenalliantie Midden-Holland – waar de gemeente Krimpenerwaard in participeert - in het Loetbos aan nieuwe wandelroutes, speelplekken, zitelementen en een duidelijk herkenbare entree. Het recreatiegebied wordt daarmee aangepast aan de wensen van de bezoekers. Vooral voor gezinnen met kinderen is er straks meer te beleven, doen en zien.

Goeie ideeën welkom

In december wordt in het bos een sprookjesfiguur uitgesneden uit hout. Kinderen uit de wijde omgeving kunnen hiervoor nog tot 1 december ideeën insturen via kwaliteitsimpulsgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de werkzaamheden worden in het bos op plekken planten en bomen verwijderd. Dit zorgt voor fraaie zichtlijnen en een meer geleidelijke overgang van bos naar open ruimte. Ook de vogels en insecten profiteren van deze ingrepen. De werkzaamheden kunnen plaatselijk voor overlast zorgen omdat paden tijdelijk zijn afgesloten of routes worden omgeleid. De kapwerkzaamheden duren enkele weken, terwijl de werkzaamheden voor de kwaliteitsimpuls doorlopen tot medio 2019.

Kwaliteitsimpuls

De werkzaamheden vormen onderdeel van de kwaliteitsimpuls Groenalliantie Midden-Holland die als doel heeft de recreatiegebieden in het Groene Hart beter te laten aansluiten bij deze tijd. De provincie Zuid-Holland draagt financieel bij aan de kwaliteitsimpuls. Staatsbosbeheer is als beheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Samenwerking vindt plaats met gemeenten, waterschappen, omwonenden en andere belanghebbenden uit de omgeving om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden. Kijk voor meer informatie over de projecten en hun voortgang op www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl.

v.l.n.r. dhr. Oskam, (Groenalliantie), wethouder Vente, Wethouder Jaarsma (Krimpen a/d IJssel), wethouder de Wit, dhr. Verboon (aannemer)