HOME  |  Nieuwsberichten  |  ​Raadslid Jan Verburg op Zomerstage bij Ontmoetingsgroep Stichting Welzijn en Ondersteuning Bergambacht &Vlist (SWOBV) 

​Raadslid Jan Verburg op Zomerstage bij Ontmoetingsgroep Stichting Welzijn en Ondersteuning Bergambacht &Vlist (SWOBV)  (14-08-2017)

Dit item is verlopen op 27-10-2017.

De gemeenteraad van de Krimpenerwaard vindt het ontzettend belangrijk om in contact te staan met de samenleving.

Naast het afleggen van reguliere excursies en werkbezoeken door de raad aan de vele mooie bedrijven, instellingen en organisaties die onze gemeente rijk is, gaan onze raads- en commissieleden in de maanden juli en augustus op Zomerstage.

U leest hier hoe Jan Verburg (raadslid SGP Krimpenerwaard) zijn stage heeft ervaren: “Het is goed als raadsleden achter hun bureau vandaan komen en met beide benen in de samenleving gaan staan. Die kritiek heb ik me aangetrokken en heb me aangemeld voor een dagje stage bij SWOBV, de Stichting Welzijn en Ondersteuning Bergambacht en Vlist. In de zogenaamde onbeschutte dagopvang komt elke maandag en donderdag van 10.00-14.00 uur een groep ouderen bij elkaar in de Ontmoetingsgroep. Dat gebeurt in De Waard in Bergambacht maar ook op andere plekken met subsidie van de gemeente Krimpenerwaard. In totaal zijn 300 vrijwilligers actief voor SWOBV op alle mogelijke manieren.

Het doel van deze Ontmoetingsgroep is vooral in contact komen met andere oudere of kwetsbare personen. Voor de gezelligheid, voor activiteiten en beweging en ook gewoon gezellig koffiedrinken en eten. De meeste ouderen worden gebracht en gehaald, drinken koffie, doen een spelletje of knutselen iets in elkaar. Er is ook altijd een halfuurtje tijd voor beweging, een quiz of vraagspel. Soms komt er iemand vertellen over vroeger aan de hand van voorwerpen uit die tijd. Dit alles voor slechts 5 euro per keer!

Ik vond het mooi om te zien dat deze ouderen er heel bewust voor kiezen contact met elkaar te hebben. Was onder de indruk van het werk wat de vrijwilligers hier doen. Het zou mooi zijn als ook in andere kernen zo’n Ontmoetingsgroep komt. Zodat het reizen eenvoudiger wordt en mensen elkaar in de eigen kern kunnen blijven ontmoeten”.