HOME  |  Nieuwsberichten  |  Proef WhatsApp gemeente Krimpenerwaard succesvol afgerond

Proef WhatsApp gemeente Krimpenerwaard succesvol afgerond (10-07-2018)

Dit item is verlopen op 31-10-2018.

Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard (bij wijze van proef) hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. Deze proef is na 8 maanden met succes afgerond! De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken.

1300 berichten via WhatsApp

Inmiddels heeft de gemeente meer dan 1300 berichten ontvangen via dit kanaal. Dit komt neer op gemiddeld 5 WhatsApp-berichten per dag. De vragen die via WhatsApp bij het KCC binnenkomen gaan over heel uiteenlopende onderwerpen. Meest voorkomend zijn de vragen over burgerzaken, afval, verhuizingen en meldingen. De toon van de vragen is persoonlijk en – op enkele uitzonderingen na – positief. Het KCC krijgt vaak een compliment.

Persoonlijk contact 

Het persoonlijke contact via WhatsApp past goed bij een persoonlijke dienstverlening. Inwoners ervaren het als iets positiefs dat de gemeente laagdrempelig bereikbaar is. Ze geven het contact via WhatsApp gemiddeld een 8,3. Dit blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat de gemeente in februari heeft uitgevoerd.

Bereikbaarheid

Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Krimpenerwaard is 06 83 89 36 00. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor WhatsApp-berichten. Het is niet mogelijk naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. De gemeente behandelt WhatsApp-berichten tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Privacy

De gemeente beantwoordt alleen individuele WhatsApp-gesprekken en houdt er rekening mee dat het géén geschikt kanaal is voor het versturen van privacygevoelige informatie zoals persoonsgegevens of een Burgerservicenummer. Als voor het beantwoorden van een vraag dit soort informatie nodig is, wordt er gevraagd om telefonisch contact op te nemen met het Klant Contact Centrum.