HOME  |  Nieuwsberichten  |  Meedenken over de toekomst van Krimpenerwaard: eerste inwonersavond druk bezocht!

Meedenken over de toekomst van Krimpenerwaard: eerste inwonersavond druk bezocht! (11-03-2019)

Donderdagavond 7 maart, was de eerste van drie inwonersavonden over de toekomst van de Krimpenerwaard in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Een druk bezochte avond waar inwoners met wethouders Ria Boere (Gemeente Krimpenerwaard) en John Janson (Gemeente Krimpen aan den IJssel), medewerkers van de twee gemeenten, provincie en met elkaar in gesprek gingen over de kansen die een tweede oeververbinding zou kunnen opleveren voor de regio.

informatieavond gebiedbodKansen voor het gebied bij betere bereikbaarheid

De bijeenkomst stond in het teken van de MIRT-verkenning voor een tweede oeververbinding en het gebiedsbod van de Krimpenerwaard. Wethouders Boere en Janson lichtten toe wat een tweede oeververbinding precies betekent voor de bereikbaarheid en concurrentiekracht van de regio. En welke kansen er nog meer ontstaan door het gebiedsbod om de ideeën uit de strategische visie voor de Krimpenerwaard verder te ontwikkelen.

Inwoners in gesprek aan thematafels

In verschillende thematafels gingen meer dan 60 inwoners in gesprek over hun ideeën voor de Krimpenerwaard en hoe een tweede oeververbinding hier aan kan bijdragen. Denk aan kansen voor jongeren, klimaat, natuur, vergrijzing, wonen en welzijn en bereikbaarheid. Daarnaast waren er inhoudsexperts aanwezig die vragen over het MIRT-traject beantwoordden. Professionele tekenaars vatten de avond treffend samen in hun tekeningen.

Denkt u ook mee?

Heeft u ook ideeën hoe de leefbaarheid in Krimpenerwaard versterkt kan worden? Meldt u dan aan voor de volgende inwonersbijeenkomst via: gebiedsbod@krimpenerwaard.nl onder vermelding van uw naam en de datum waarop u komt.

  • Maandag 11 maart 2019 - Zalencentrum de Waard Meidoornstraat 7, Bergambacht
  • Woensdag 13 maart 2019 - Concordia. Concordiaplein 1, Haastrecht

Tijdstip voor alle data: 19.30 - 22.00 uur (inloop om 19.15 uur).

Kunt u niet op deze avonden maar wilt u toch meedenken? Stuur dan uw ideeën op naar: gebiedsbod@krimpenerwaard.nl

Meer informatie

Meer informatie over het gebiedsbod.