HOME  |  Nieuwsberichten  |  Krimpenerwaard Kookt! een groot succes

Krimpenerwaard Kookt! een groot succes (12-03-2018)

Dit item is verlopen op 23-03-2018.
Krimpenerwaard kookt

Dit jaar is Krimpenerwaard Kookt! gestart op diverse locaties in de Krimpenerwaard. Krimpenerwaard Kookt! is een kookgroep dichtbij huis, voor alle leeftijden met als doel verbinding en gezelligheid. Dit project komt voort uit de gemeentelijke projectgroep Participatie.

Afgelopen woensdagavond was wethouder Lavinja Sleeuwenhoek te gast bij de eerste bijeenkomst van Krimpenerwaard Kookt! Welzijnsorganisatie SWOS organiseerde deze bijeenkomst samen met het Rode Kruis in Schoonhoven. Het thema was: Syrische avond, proef de wereld bij de SWOS! De wethouder opende samen met de nieuwe voorzitter Carla Melieste het buffet.

Kennismaken met de buren

Wethouder Sleeuwenhoek: “De samenleving in de Krimpenerwaard wordt steeds kleurrijker. En onze medeburgers komen vanuit de hele wereld en zij nemen hun kookstijl en keuken mee. Hoe mooi is het dat wij vanavond van de Syrische cultuur mogen proeven? Via avonden als deze maken we op een andere manier kennis met onze nieuwe buren. Wat mij betreft mogen nog vele avonden volgen!”

De eerste van een reeks thema-avonden was heel snel uitverkocht. Vijftien vrijwilligers, mannen en vrouwen, hebben de hele dag in de keuken gewerkt om de Syrische gerechten voor te bereiden. Ruim zestig gasten, variërend van jong tot oud, genoten van het Syrische buffet. Er heerste een gezellige sfeer en er vonden mooie ontmoetingen plaats. Na het eten werd er gedanst op Syrische muziek.