HOME  |  Nieuwsberichten  |  Krimpenerwaard doet mee met Nacht van de Nacht  

Krimpenerwaard doet mee met Nacht van de Nacht   (22-10-2018)

Dit item is verlopen op 28-12-2018.

Doet u mee?

Zaterdag 27 oktober is de jaarlijkse Nacht van de Nacht. In deze nacht wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de donkere nacht. En minder licht levert energiebesparing op en minder lichthinder, wat beter is voor mens en dier.  

Voor gemeenten zijn er veel technische mogelijkheden om openbare verlichting structureel zo aan te passen dat er minder lichthinder optreedt. Zo kunnen armaturen worden vervangen door armaturen die gerichter verlichten en die voorkomen dat er licht de atmosfeer in schijnt of dat objecten onnodig worden verlicht. Ook zijn er allerlei mogelijkheden voor dynamische (slimme) verlichting. Het dimmen van de openbare verlichting op tijdstippen dat er weinig verkeer verwacht wordt (na middernacht bijvoorbeeld) of het plaatsen van sensoren die reageren op de hoeveelheid verkeer, op fietsers of op weersomstandigheden, zijn voorbeelden van mogelijkheden.

Meedoen

U kunt meedoen aan de Nacht van de Nacht door uw lichten in de avond en nacht van 27 oktober  volledig te doven. Steek eens gezellig wat kaarsen aan. Dit biedt u en anderen de kans om de sterren weer eens te zien en echt het donker te ervaren

In Krimpenerwaard dooft de gemeente tijdens de Nacht van de Nacht de aanlichting van de historische gemeentehuizen, de Veerpoort en watertoren in Schoonhoven, Bergambacht en Haastrecht en de kerktorens in Ouderkerk, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Schoonhoven en Bergambacht. Ook wordt de aanlichting van enkele kunstobjecten uitgezet. 

Op www.nachtvandenacht.nl is meer informatie over de Nacht van de Nacht te vinden.