HOME  |  Nieuwsberichten  |  Je klimaatimpact verminderen: niet omdat het moet, maar omdat het kan

Je klimaatimpact verminderen: niet omdat het moet, maar omdat het kan (21-11-2018)

Dit item is verlopen op 26-12-2018.

Op 29 november start in de Krimpenerwaard een 6-delige workshop ‘KlimaatGesprekken’. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En wat het effect daarvan is op jouw wereld. In de gesprekken leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf er voor kiest. Doen wat bij jou past.

20-50% CO2 reductie

Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij tegen een verdere klimaatverandering. Ze worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals een warmtepomp, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen.

De workshops worden gegeven door klimaatcoaches Mirella Sterrenburg en Bart Budding. Budding: “Ik was meteen enthousiast omdat de aanpak praktisch, positief en persoonlijk is. De gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen. In elk van de zes workshops behandelen we een thema. Thema's zoals wonen, reizen of voeding. Natuurlijk komen ook zorgen aan de orde. Klimaat is gewoon een lastig probleem. Juist daarom is het fijn om er achter te komen dat mensen in de regio met dezelfde vragen rondlopen. Zelf ging ik elke avond naar huis met weer nieuwe ideeën.”

Gemeente

Een van de doelstellingen van de gemeente Krimpenerwaard is o.a. om in 2021 de CO²-uitstoot  met 5% te laten dalen ten opzichte van 2015. Hoe meer inwoners zelf doen hoe eerder deze doelstelling gehaald wordt. De workshops worden daarom van harte aanbevolen. 

Meedoen?

Wil jij ook deelnemen aan de KlimaatGesprekken die starten op donderdag 29 november (van 20.00-22.00)? Stuur dan een e-mail naar info@klimaatgesprekken o.v.v. KlimaatGesprekken Krimpenerwaard. De deelnamekosten zijn 30 euro voor zes avonden. Voor meer informatie kan je terecht op www.klimaatgesprekken.nl