HOME  |  Nieuwsberichten  |  Fit-testen in de Krimpenerwaard

Fit-testen in de Krimpenerwaard (16-01-2019)

Bent u boven de 65 jaar, woonachtig in de gemeente Krimpenerwaard en benieuwd naar uw fitheid? In januari en februari organiseert Team Sportservice Krimpenerwaard gratis fit-testen in onze gemeente. Alle 65-plussers zijn van harte uitgenodigd om hun conditie te testen. De fit-testen vinden plaats op:

  • maandag 21 januari 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Lekkerkerk),
  • maandag 28 januari 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Bergambacht),
  • maandag 4 februari 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Krimpen aan de Lek)
  • maandag 11 februari 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Schoonhoven)

De fit-test

De fit-test bestaat uit het meten van uw bloeddruk en uw lengte en gewicht. Aan de hand van uw lengte en gewicht maken we een BMI-berekening. Ook zal uw been- en armkracht gemeten worden en wordt gekeken naar de lenigheid van uw lage rug en schouders. Tot slot voeren we een wandeltest uit. De fittest duurt ongeveer 20 minuten.

Gekoppeld aan de fittesten worden aanvullende diensten aangeboden. Zo kunnen senioren informatie krijgen over beweeg- en wandelmaatjes en de Gezonde Lekkernij. Daarnaast maakt elke deelnemer bij elke fittest kans op een Gezonde Boodschappentas, gevuld met heerlijke én gezonde producten!

Beweegadvies

Na afloop van de fittest ontvangt elke deelnemer beweegadvies op basis van de uitslagen. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een ‘beweegvoucher’, hiermee kan gratis kennis gemaakt worden met een sport(aanbieder) naar keuze in Krimpenerwaard. Team Sportservice Krimpenerwaard kan u helpen bij het zoeken naar een beweegactiviteit die bij u past. Als de drukte het niet toelaat om u direct te helpen, dan zal de buurtsportcoach op een later moment contact met u opnemen.

Wilt u deelnemen?

Inschrijven is niet nodig, iedereen kan binnenlopen tijdens de fit-testen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sean van Domburg (svandomburg@teamsportservice.nl) of een kijkje nemen op de website