HOME  |  Nieuwsberichten  |  Adviseurs Duurzaam Bouwloket maken energiescans van voorbeeldwoningen

Adviseurs Duurzaam Bouwloket maken energiescans van voorbeeldwoningen (05-12-2018)

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

De wijkaanpak energiebesparing en comfortabel wonen in Lekkerkerk is van start gegaan.  Onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket gaan de komende dagen het dorp in om energiescans (inclusief infraroodbeelden) te maken van een aantal voorbeeldwoningen. Met de scan worden de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen in kaart gebracht.

Stappenplan per woningtype

Bewoners met een woning die veel voorkomt in Lekkerkerk hebben de afgelopen weken een brief ontvangen, waarin stond dat zij zich in konden schrijven voor een energiescan. Door scans te verloten onder de meest voorkomende woningtypen in Lekkerkerk, zijn de scans niet alleen interessant voor de woningeigenaren zelf, maar ook voor buren met een soortgelijke woning; win-win! De energiescans zijn ondertussen ingepland met de gelukkige winnaars. Dankzij de energiescans kunnen we achterhalen hoe de woningen energiezuinig, comfortabel en duurzaam gemaakt kunnen worden. Met de uitkomsten van de scans wordt er per woningtype een stappenplan gemaakt.

Informatiemarkt

Aansluitend wordt er een informatiemarkt georganiseerd voor bewoners die meer willen weten over de ins en outs van woningisolatie, eigen energie opwekken en duurzaam verwarmen. Daarnaast kun je de stappenplannen inzien, je vragen stellen aan de aanwezige adviseurs en je kun je opgeven voor een inkoopactie waarbij je samen met je buren voordelig duurzame maatregelen kunt treffen. Ook staat er heerlijke Fairtrade koffie en thee voor je klaar. 


Datum: maandag 17 december
Locatie: gemeentehuis Lekkerker
Inloop: 18:30 uur

 

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan bij het Duurzaam Bouwloket via onderstaand mailadres.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket.
Mail: info@duurzaambouwloket.nl
Tel: 072-743 39 56

Duurzaam Bouwloket staat borg voor gratis, onafhankelijk en professioneel advies.