HOME  |  Nieuwsberichten  |  8 nieuwe Nederlanders verwelkomd

8 nieuwe Nederlanders verwelkomd (07-11-2018)

Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Op maandag 5 november 2018 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Door de burgemeester is aan 8 volwassenen en 1 kindje de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt.

Tijdens de naturalisatieceremonie van 5 november 2018 werden 8 nieuwe Nederlanders door de burgemeester van Krimpenerwaard welkom geheten. Zij ontvingen naast de eerder genoemde “Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie” nog een aantal geschenken. Zo kregen zij een jaarabonnement voor de bibliotheek en een Nederlandse vlag met toebehoren. Deze keer kwamen de mensen uit China, Syrië, Thailand, België, Groot-Brittannië en de Filipijnen (1 mevrouw niet op de foto).

Proces

De naturalisatieceremonie is een officieel onderdeel van het naturalisatie- en optieproces. Tijdens deze ceremonie legt de toekomstige Nederlander de verklaring van verbondenheid met Nederland af waarna de “Bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap” wordt uitgereikt. De ceremonie is een bevestiging van het feit dat de nieuwe staatsburger met zijn naturalisatie alle rechten en plichten verwerft en aanvaardt die aan het Nederlanderschap zijn verbonden.