HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 9 april 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 9 april 2018

Beste lezer,

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Burgemeester Roel Cazemier: “ WhatsApp buurtpreventie werkt”!

In 2017 had 89% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder een mobiele telefoon. Wij vinden het tegenwoordig  bijzonder als iemand geen mobiele telefoon heeft.

Lees meer

Groenonderhoud in de gemeente

Als gemeente streven we naar een eenduidige én constante kwaliteit van het groen binnen de gehele Krimpenerwaard. Hiervoor zijn bepaalde beeldnormen vastgesteld. Daarom zijn wij het gehele jaar bezig met groenonderhoud. Om u inzicht te geven welke werkzaamheden in welke maand worden uitgevoerd, hebben we een groenkalender ontwikkeld. Samen met een omschrijving van de werkzaamheden is deze te vinden op onze website www.krimpenerwaard.nl/groen.

Lees meer

Collectieve Inkoop Zonnepanelen Vereniging Eigen Huis

Inschrijven tot 25 april

Onlangs is opnieuw een Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis in Zuid-Holland en Zeeland gestart. Alle inwoners van deze provincies kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor de actie. Tot nu toe schreven zich al 5000 deelnemers in.

Lees meer

Inloopavonden voor plannen nieuwe natuur

De plannen voor natuur in de Krimpenerwaard worden concreet. Op maandag 16, maandag 23 en donderdag 26 april kunnen inwoners van de Krimpenerwaard kaarten bekijken waarop te zien is welk type natuur waar komt, hoe het bestemmingsplan eruit komt te zien en wat er met het waterpeil gaat gebeuren. De gemeente en het waterschap willen gebruik maken van de kennis van het gebied bij inwoners, zodat ze dit kunnen meenemen in de plannen.

Lees meer

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Veenenbos

Op zaterdag 7 april reikte wethouder Jan Vente een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Veenenbos uit Berkenwoude. De heer Veenenbos is 47 jaar lang actief geweest bij de koninklijk goedgekeurde Mercedes Benz Club Nederland.

Lees meer

Bijeenkomst voor familie van GGZ-cliënten

Stichting KernKracht en Stichting SWOS organiseren een bijeenkomst voor familie en vrienden van mensen met een psychische aandoening of gedragsproblemen.

Lees meer

Cursus “Puber in huis”

Stichting WON organiseert samen met Kwadraad de gratis cursus ‘Puber in Huis’. Tijdens drie avonden worden de heftige veranderingen die pubers en hun ouders doormaken besproken. 
 

Lees meer

9 tot en met 14 april: Open dagen ‘Kom Binnen Bij Bedrijven’

Op zoek naar een (andere) baan of stage?

In de week van 9 tot en met 14 april vinden de ‘Kom binnen bij bedrijven’ dagen plaats. Diverse bedrijven en organisaties uit onze gemeente zetten hun deuren open voor inwoners die op zoek zijn naar een (andere) baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. De volgende bedrijven hebben zich inmiddels al aangemeld en er komen nog dagelijks bedrijven bij:

Lees meer

Uitnodiging: denk mee over de toekomst van de Krimpenerwaard op 19 april

De gemeente Krimpenerwaard start met het maken van een omgevingsvisie. Een omgevingsvisie geeft aan wat we wel en niet willen in onze gemeente. Het regelt de kwaliteit van uw woon-, werk- en leefomgeving. We willen deze visie samen opstellen met inwoners, ondernemers en organisaties.

Lees meer