HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 3 juli 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 3 juli 2018

Beste lezer, 

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Denk mee over de toekomst van de Krimpenerwaard!

De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de Omgevingswet en de toekomst. Daarvoor stelt de gemeente een toekomstvisie (omgevingsvisie) op. Deze Omgevingsvisie Krimpenerwaard maken we samen met u: inwoners, ondernemers en organisaties. Daarom willen we graag weten wat u belangrijk vindt voor de toekomst. U kunt dit doen door het invullen van een ansichtkaart. Ook kunt u dit aangeven op onze website: www.krimpenerwaard.nl/omgevingsvisie. Jongeren kunnen meedoen met onze vlogwedstrijd.

Lees meer

Bezorging gemeentegids Krimpenerwaard 2018 

De Gemeentegids Krimpenerwaard 2018 wordt in week 28 (9 t/m 14 juli) huis-aan-huis bezorgd door PostNL. Brievenbussen met een ‘nee/nee’- en ‘nee/ja-sticker’ ontvangen geen gemeentegids.  

Lees meer

Inwoners kunnen gebruik blijven maken afvalgrondstoffencentum Krimpen aan den IJssel

Burgemeesters Cazemier en Vroom van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel hebben een nieuwe overeenkomst ondertekend waarbij inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun grof huishoudelijk afval kunnen blijven aanbieden aan het grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11 te Krimpen aan den IJssel.

Lees meer

Bouwarchief gemeente Krimpenerwaard tijdelijk niet beschikbaar door verhuizing

Vanaf maandag 16 juli a.s. kunnen inwoners en bedrijven van onze gemeente voor het raadplegen van het bouwarchief van de gemeente Krimpenerwaard en die van de voormalige gemeentes Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk, niet meer terecht bij het Ingenieurs Bureau in de Krimpenerwaard (het voormalige TBK) in Krimpen aan de IJssel.

Lees meer

Commissie bezwaarschriften

De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 12 juli a.s. in Bergambacht, Raadhuisstraat 5,  in het openbaar behan­delen:

Lees meer

Vrijstelling kosten aanvraag VOG voor vrijwilligersorganisaties 

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Ook wanneer u als vrijwilliger aan de slag gaat kan om een VOG gevraagd worden.

Lees meer

Team Sportservice Krimpenerwaard van start

Op 28 juni heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Team Sportservice voor de uitvoering van de Brede impuls combinatiefuncties in de Krimpenerwaard. Hiermee wordt de inzet van de buurtsportcoaches aangestuurd vanuit 1 organisatie. De gemeente denkt op deze wijze meer rendement te kunnen halen uit de inzet van de sportcoaches. 

Lees meer

Gebruikersonderzoek website

Enige tijd geleden heeft de webredactie een gebruiksonderzoek naar www.krimpenerwaard.nl uitgevoerd.  Een aantal inwoners kreeg vijf verschillende opdrachten die zij op de website moesten uitvoeren.

Lees meer

Agenda raadsvergadering 10 juli 2018 (uitloop 11 juli)

Dinsdag 10 juli 2018 vergadert de gemeenteraad van Krimpenerwaard om 20.00 uur in de raadzaal aan de Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Gezien de volle agenda is het te verwachten dat de vergadering wordt voortgezet op 11 juli. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

Lees meer

Vrijwilligersvacatures uitgelicht

De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

Lees meer

​Realisatie Skeave Huse

Op 17 april jl. is het college akkoord gegaan met het zoeken van een locatie voor twee Skaeve Huse*. Het beschikbaar stellen van Skaeve Huse is ook opgenomen in de woonvisie die vorige jaar mei is vastgesteld door de gemeenteraad.

Lees meer