HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 3 december 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 3 december 2018

Beste lezer, 

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Gewijzigde openingstijden december/januari

Het Klant Contact Centrum is in december 2018 en januari 2019 gesloten op de volgende tijdstippen:

Lees meer

Het beste Sportidee van de Krimpenerwaard

Uit onderzoek blijkt dat 37% van de inwoners van de Krimpenerwaard boven de 19 jaar onvoldoende beweegt. Om ook deze groep aan het bewegen te krijgen is door Team Sportservice Krimpenerwaard een wedstrijd uitgeschreven: Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard.

 

Lees meer

Carbid schieten? Meld dit uiterlijk 17 december!

Wilt u het oude jaar uitluiden met carbid? Dat mag, maar meld dit uiterlijk 17 december bij de gemeente. Denk tijdens het afschieten aan uw eigen veiligheid en die van anderen!

Lees meer

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen verlaagt de kans op een woninginbraak!

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Onder de eisen vallen bijvoorbeeld de verlichting, brandveiligheid en sloten.

Lees meer

Statushouders tekenen participatieverklaring

Op dinsdag 20 november tekenden tien statushouders tijdens een feestelijke bijeenkomst de Participatieverklaring. De nieuwkomers werden tijdens het participatieverklaringstraject wegwijs gemaakt in de gemeente Krimpenerwaard.

Lees meer

Wij komen bij u langs: aanvraag ID-kaart in verzorgingshuis

De gemeente gaat regelmatig langs bij de verzorgingshuizen in de gemeente zodat inwoners ter plekke hun paspoort of ID-kaart aan kunnen vragen. Op 29 november gebeurde dat in de Breeje Hendrik in Lekkerkerk. Ook wethouder Bening kwam een kijkje nemen bij deze speciale service van Burgerzaken. 10 oudere inwoners konden zo hun ID-kaart verlengen zonder de deur uit te hoeven.

Lees meer

Aanpassingen Gemeentegids 2019

In week 50, maandag 10 december, start uitgever Akse Media met het actueel maken van de Gemeentegids Krimpenerwaard 2019.           

Lees meer

Strategische agenda Krimpenerwaard aangeboden aan bestuurders

Woensdag 28 november is het boek ‘Panorama Krimpenerwaard – Vitaal slagenlandschap met eigentijds elan’ verschenen. Dit boek bevat onder meer 29 strategische agendapunten over ruimtelijke thema’s zoals economie, natuur, wonen, energie, mobiliteit, landbouw en cultuur. 

Lees meer