HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 29 augustus 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 29 augustus 2018

Beste lezer, 

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Zilverstadrotondes overgedragen aan gemeente

Vijf kunstwerken, drie kunstenaars, één project: Stichting Zilverstadrotondes is sinds 2010 bezig om te zorgen dat de Zilverstad Schoonhoven ook door rotondes uitgedragen wordt.

Lees meer

“Plannen bieden duidelijkheid over Natuurgebied Veenweiden”

Wethouder Jan Vente is sinds juni voorzitter van de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard. Hij nam het stokje over van Pieter Neven en moest gelijk flink aan de bak: “We staan aan de vooravond van de meest cruciale fase in de ontwikkeling van natuur in de Krimpenerwaard. De plannen die er nu liggen bieden de duidelijkheid waar lang om is gevraagd.”

Lees meer

Gebiedsovereenkomst over natuur, landbouw, recreatie en water

De Krimpenerwaard is een bijzondere plek. Dat willen we graag zo houden en versterken. Gemeente en hoogheemraadschap werken daarom samen met provincie, agrarische partijen en natuur- en recreatieorganisaties aan een goede toekomst voor natuur, landbouw, recreatie en water. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Gebiedsovereenkomst Veenweiden Krimpenerwaard.

Lees meer

Internetcursussen in de bibliotheek

De Bibliotheek Krimpenerwaard start binnenkort weer met 2 internetcursussen. Voor mensen die nog helemaal willen leren omgaan met internet, is er “Klik&Tik; het internet op”.

Lees meer

Gratis digitale foto workshops in de Krimpenerwaard

Door de gehele Krimpenerwaard vinden gratis workshops plaats. Heeft u vragen over het verwerken van foto’s of wilt u meer weten over foto’s bewerken, ordenen, fotoalbum maken, etc? Een groep enthousiaste vrijwilligers staat klaar om tekst en uitleg te geven.  Er zijn geen kosten aan verbonden; wel graag vooraf aanmelden via: infolekkerkerk@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of bij uw welzijnsstichting.

Lees meer

Opfriscursus rijvaardigheid

Op dinsdag 25 september vindt in Lekkerkerk een opfriscursus rijvaardigheid plaats voor automobilisten van 55 jaar en ouder die advies willen over hun verkeerskennis en rijgedrag.

Lees meer

Prijzen vlogwedstrijd over omgevingsvisie uitgereikt

De winnaars van de vlogwedstrijd werden zaterdag 25 augustus bekend gemaakt tijdens ‘Bab’s Got Talent’, de finale van het Straatwroeterskamp (huttendorp) in Bergambacht. …. en … uit Gouderak sleepten de eerste prijs (250,- euro) in de wacht met hun leuke en enthousiaste vlog over Gouderak. Milo ter Reegen, Krimpenerwaards bekendste Youtuber, reikte de prijs uit. De nummers 1 t/m 5 hebben ook allemaal een gamesessie met Milo gewonnen. Je kunt de winnende vlog hier bekijken. 

Lees meer

Agenda Raadscommissie

Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer. Op 4 september 2018 komt de Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

Lees meer

Internetcursussen in de bibliotheek

De Bibliotheek Krimpenerwaard start binnenkort weer met 2 internetcursussen. Voor mensen die nog helemaal willen leren omgaan met internet, is er “Klik&Tik; het internet op”. Tijdens 4 lesochtenden gaat u met hulp van vrijwilligers en aan de hand van instructiefilmpjes zelf aan de slag om de basisfuncties aan te leren. Wat leert u zo al? Websites opzoeken, doorlinken, zoekmachines gebruiken en e-mailen.

Lees meer

Commissie bezwaarschriften

De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 6 september a.s. in Lekkerkerk, Burgemeester van der Willigenstraat 58,  in het openbaar behan­delen:

Lees meer