HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 28 mei 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 28 mei 2018

Beste lezer,

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Zwemmen in de rivieren

Zwemmen in rivieren en kanalen is zeer gevaarlijk vanwege de scheepvaart en als gevolg van de stroming van het water. Zwemmen in de vaargeul is verboden. Ga alleen zwemmen op de officiële zwemplekken.

Lees meer

Vrijwilligersvacatures uitgelicht

De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

Lees meer

Terugblik WhatsApp buurtpreventie maand

De gehele maand April stond in het teken van WhatsApp buurtpreventie. Maar wat heeft deze maand eigenlijk opgeleverd?

Door alle inzet is het aantal bestaande WhatsAppgroepen behoorlijk gegroeid. Op 30 april waren er 38 WhatsApp buurtpreventiegroepen actief. Een toename van 5 groepen verspreid over de gemeente. Dit lijkt niet een enorme toename, maar iedere groep bestaat uit meerdere leden. Dit betekent dat er vele extra ogen en oren zijn bijgekomen die ingezet kunnen worden om de gemeente Krimpenerwaard veilig te houden.

Lees meer

Schitterende 34e Nationale Zilverdag in Schoonhoven

Het weer was fantastisch, het aantal bezoekers ongekend. Maandag 21 mei schitterde Schoonhoven tijdens de Nationale Zilverdag 2018. De stad werd zeker door zo’n 25.000 bezoekers aangedaan. Zij keken hun ogen uit bij de stands en paviljoens op de verschillende pleinen: van Rabobank Jong Talentplein tot Groot(s) Zilver tot Edelsteen- en mineralenplein. Ruim 130 deelnemers presenteerden zich: goud-, zilver- en edelsmeden, juweliers, jonge talenten van de Vakschool en de ontwerpers achter de prachtige inzendingen voor de Silver Challenge.

Lees meer

Groenkalender

Lees meer