HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 27 november 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 27 november 2018

Beste lezer, 

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Nieuwe energiezuinige schijnwerpers in de Krimpenerwaard

Wethouder Ria Boere ontving woensdag 21 november uit handen van de heer Dekker van Technisch Servicebedrijf Dekker uit Stolwijk een bijzondere fotocollage. Op de foto staan een aantal markante gebouwen uit Schoonhoven, die onlangs zijn voorzien van energiezuinige schijnwerpers.

Lees meer

Bericht verlenging reisdocument via MijnOverheid

Verloopt uw paspoort of ID-kaart? Dan sturen we u een brief. Dan weet u dat uw reisdocument verlengd moet worden. U kunt nu ook kiezen om dit bericht digitaal via MijnOverheid te ontvangen. De gemeente Krimpenerwaard heeft zich namelijk aangesloten op MijnOverheid.nl.

Lees meer

Start werkzaamheden Kwaliteitsimpuls Loetbos

Staatsbosbeheer werkt de komende maanden namens Groenalliantie Midden-Holland – waar de gemeente Krimpenerwaard in participeert - in het Loetbos aan nieuwe wandelroutes, speelplekken, zitelementen en een duidelijk herkenbare entree. Het recreatiegebied wordt daarmee aangepast aan de wensen van de bezoekers. Vooral voor gezinnen met kinderen is er straks meer te beleven, doen en zien.

Lees meer

Bodemonderzoek naar stoffen PFAS en GenX in Krimpenerwaard

Vanuit de fabriek van DuPont/Chemours in Dordrecht is in het verleden jarenlang PFAS uitgestoten. Deze stoffen zijn via de lucht verspreid en terechtgekomen op de bodem. Om te controleren of er ook sprake is van verspreiding naar de Krimpenerwaard is door adviesbureau Witteveen+Bos een bodemonderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn nu bekend.

Lees meer

Voordelige zorgverzekering voor mensen met laag inkomen

Ook voor 2019 biedt de gemeente Krimpenerwaard een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. U kunt kiezen tussen twee zorgverzekeraars die elk de volgende pakketten aanbieden:

Lees meer

Raadsleden op excursie in toekomstig natuurgebied

Op een koude, maar zonnige zaterdagochtend was een groepje raadsleden te gast bij de familie Jan en Yfke Boer in het Beijersche. Ze kregen daar meer te horen over de mogelijkheden en de hobbels die agrariërs tegenkomen als ze zelf nieuwe natuur willen realiseren.

Lees meer

Veilig op pad: gladheidsbestrijding in de Krimpenerwaard

De vorstperiode breekt weer aan en dat betekent ook kans op gladde wegen. De gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het strooien in de gemeente. Vaak wordt er preventief gestrooid.

Lees meer

Je klimaatimpact verminderen: niet omdat het moet, maar omdat het kan

Op 29 november start in de Krimpenerwaard een 6-delige workshop ‘KlimaatGesprekken’. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En wat het effect daarvan is op jouw wereld. In de gesprekken leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf er voor kiest. Doen wat bij jou past.

Lees meer