HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 24 april 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 24 april 2018

Beste lezer, 

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Uitnodiging: Integraal Veiligheidsbeleid 2018-2022

Lees meer

Koningsdag in de gemeente Krimpenerwaard

De 11 kernen van de gemeente Krimpenerwaard vieren ook dit jaar Koningsdag! Ieder dorp of iedere stad heeft een eigen Oranjeprogramma samengesteld vol feestelijke activiteiten.

Lees meer

Wijkagenten Nikki Blom en Marjan Veldhuijzen over WhatsApp buurtpreventie

Nikki Blom is wijkagent in het oostelijk deel van de Krimpenerwaard. Marjan Veldhuijzen is  dat in het westelijk deel. Beiden hebben ervaring met het gebruik van WhatsApp buurtpreventie en zijn hierover erg te spreken.

Lees meer

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Word vrijwilliger bij Stan (voorheen: HartveiligWonen)

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Dan is het prettig om te weten dat hulp heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de eerste 6 minuten arriveren. Met Stan (voorheen HartveiligWonen) worden vrijwilligers uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert. Stan-hulpverleners zijn de belangrijke spil bij Stan: ze zijn Standby bij reanimaties.

Lees meer

Veel reacties bij aftrap Omgevingsvisie

Zo’n 80 mensen waren aanwezig bij de aftrap van de Omgevingsvisie Krimpenerwaard op 19 april. Inwoners, ondernemers en medewerkers van organisaties en belangenverenigingen uit de gemeente waren naar de Waard in Bergambacht gekomen om mee te denken over de toekomst van de Krimpenerwaard.

Lees meer

Wil jij ook bijdragen aan de veiligheid in jouw wijk of straat?

Doe mee met de WhatsApp groep in uw buurt. Dat kan heel eenvoudig door www.wabp.nl te bezoeken en op de kaart van wabp de groep in uw buurt aan te klikken. Na het versturen van je contactgegevens zal de beheerder van die groep u uitnodigen.

Lees meer

Vrijwilligersvacatures uitgelicht

De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

Lees meer