HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 23 oktober 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 23 oktober 2018

Beste lezer, 

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Krimpenerwaard doet mee met Nacht van de Nacht  

Doet u mee?

Zaterdag 27 oktober is de jaarlijkse Nacht van de Nacht. In deze nacht wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de donkere nacht. En minder licht levert energiebesparing op en minder lichthinder, wat beter is voor mens en dier.  

Lees meer

Ruimen van graven op de begraafplaats Bergambacht

Op donderdag 1 november a.s. zal de gemeente op begraafplaats Bergambacht een aantal graven ruimen. Het gaat hier om graven waarvan de recht/belanghebbende de rechten niet heeft verlengd/afstand heeft gedaan wil laten herbegraven of waar geen andere bestemming is aan gegeven.

Lees meer

Snel internet in het buitengebied

Enige tijd geleden berichtten wij u over activiteiten vanuit de markt om snel internet in het buitengebied mogelijk te maken. In een eerder stadium was sprake van twee partijen die snel internet wilden aanbieden. De tweede partij heeft zich echter teruggetrokken.
 

Lees meer

Voornemen toepassing bestuursdwang

Op de parkeerplaats bij de Industrieweg te Schoonhoven is in strijd met artikel 5.6 lid 1a van de Algemene Plaatselijke Verordening Krimpenerwaard 2016 een vouwcaravan zonder kenteken van het merk Arizona op de weg geplaatst.

Lees meer

Nabestaanden gezocht

De gemeente Krimpenerwaard is op zoek naar nabestaanden van graven waarvan de uitgiftetermijn of gebruikstermijn is verstreken. Wij willen graag in contact komen met de nabestaanden, zodat wij hen kunnen informeren over het maken van keuzes voor de graven. Er is zoveel mogelijk geprobeerd nabestaanden te achterhalen, maar dit is helaas nog niet gelukt voor alle graven.

Lees meer

Klachten en ervaringen vliegverkeer Schiphol

Sinds maandag 15 oktober is de Omgevingsraad Schiphol (ORS) gestart met de ‘internetconsultatie toekomstontwikkeling Schiphol en omgeving’. Deze internetconsultatie is een van de onderdelen van de brede maatschappelijke consultatie van het kabinet.

Lees meer

Oktober Wandelmaand

Het is lekker, gezond en heerlijk genieten: wandelen in de herfst! Daarom heeft route.nl oktober uitgeroepen tot dé wandelmaand. Ga jij lekker met ons mee op pad? Ontdek deze maand ook de mooie wandelroutes in de Krimpenerwaard. De tip van deze week:

Lees meer

Verrasmoment voor mantelzorgers

Traditiegetrouw worden mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg door de welzijnsstichtingen in het zonnetje gezet. Bent u mantelzorger en wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan vóór vrijdag 2 november aan.

Lees meer

Vrijwilligersvacatures uitgelicht

De welzijnsstichtingen in de gemeente Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

Lees meer