HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 22 mei 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 22 mei 2018

Beste lezer,

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Lintjesregen 2019  

Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient?

Personen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke Onderscheiding krijgen. Als u vindt dat iemand zo’n onderscheiding verdient, kunt u een officiële aanvraag indienen bij de burgemeester.

Lees meer

Grote kavelruil Den Hoek afgerond

De kavelruil voor polder Den Hoek in de Krimpenerwaard is afgerond: 200 hectare landbouwgrond en grond voor natuur zijn geruild van eigenaar. Alle partijen zijn erop vooruit gegaan, omdat de percelen van de eigenaren nu dichterbij elkaar liggen. Op vrijdag 18 mei is in een bijeenkomst de kavelruil feestelijk afgesloten. Wethouder Pieter Neven, voorzitter van de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard stelde: “Het is mooi dat met de kavelruil Den Hoek twee doelen worden bereikt: het geeft de agrariërs met het oog op hun bedrijfsvoering een beter toekomstperspectief, daarnaast kan het bestaande natuurgebied verder uitgebreid worden.”

Lees meer

Heb jij een goed idee voor een jongerenactiviteit?

De gemeente Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat vooral jonge inwoners meedenken en meedoen in de gemeente. Heb jij een goed idee voor een activiteit met jongeren? Bijvoorbeeld een sporttoernooi, kookwedstrijd of een leuke of leerzame activiteit waarmee je anderen helpt? Geef het door aan de gemeente, dan kunnen we jouw jeugdinitiatief ondersteunen! Als we jouw idee goedkeuren, wordt hiervoor geld (maximaal € 500) beschikbaar gesteld, zodat jij je plan zelf kunt uitvoeren.

Lees meer

Vierde cursus ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’: duurzaamheid en samenwerken

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 4de cursusdag voor natuur-, (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers. De cursus vindt plaats op maandag 28 mei en het thema is deze keer ‘Duurzaamheid en Samenwerken in de Krimpenerwaard’.

Lees meer

Beoogde coalitie Krimpenerwaard bekend!

‘Met ambitie samen verder!’ Onder dit motto gaan VGBK, VVD, Christen Unie en D66 de komende vier jaar met elkaar aan de slag. Ook de namen van de vijf beoogd wethouders en de portefeuilleverdeling voor het nieuwe college zijn bekend gemaakt.

Lees meer

Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

Lees meer