HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 18 december 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 18 december 2018

Beste lezer, 

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

​Afval Scheiden loont! Ook in 2019

Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder u betaalt. Dat geldt ook in 2019, ondanks de verhoging van het afvalstoffentarief, waar de gemeente - door zaken waar we geen invloed op hebben - helaas toe genoodzaakt is.

Lees meer

Koninklijke Onderscheiding voor Harrie Blokland en Arie van Zwienen

Burgemeester Roel Cazemier reikte zaterdag een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heren H.A. (Harrie) Blokland (56) en A. (Arie) van Zwienen (57). Beiden brandweermannen nemen afscheid van het brandweerkorps Stolwijk.

Lees meer

Baggeren watergangen in de Krimpenerwaard

Vanaf medio januari 2019 worden in de omgeving van Haastrecht watergangen gebaggerd. De gemeente en het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) werken hierbij samen om het onderhoud zo efficiënt en kostenbewust mogelijk uit te voeren en overlast voor de omgeving te beperken. In opdracht van de gemeente wordt ook op andere plaatsen in de gemeente gebaggerd. Op www.krimpenerwaard.nl zijn de plattegronden van deze werkzaamheden te vinden. Het werk is wordt uitgevoerd door Den Hartog en Zonen B.V uit Oudewater.

Lees meer

Aangepaste openingstijden SWOS

In verband met de feestdagen zijn wij op 25, 26, 31 december 2018 en 1 januari 2019 gesloten.

Lees meer

Afsteektijden vuurwerk

Op 31 december mag het vuurwerk vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Net als voorgaande jaren kan op 3 dagen vuurwerk worden gekocht. De verkoopdagen in 2018 zijn 28, 29 en 31 december.

Lees meer

Gladheidsbestrijding in de Krimpenerwaard

De kou zit weer in de lucht en dat betekent ook weer kans op gladde wegen. De gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het strooien in de gemeente. Veelal wordt er preventief gestrooid.

Lees meer

Reanimeren kunt u leren

Op 8 december vond de laatste AED-training van 2018 plaats. Tijdens deze training ontvingen 95 cursisten hun Reanimatiecertificaat! In totaal hebben dit jaar maar liefst 426 cursisten met succes deelgenomen aan de reanimatietrainingen!

Lees meer

Mantelzorgpas niet meer geldig per 1 juli 2019

Als waardering voor de mantelzorgers heeft de gemeente in de afgelopen jaren mantelzorgpassen uitgegeven. De gemeente heeft besloten de mantelzorgers op een andere manier te waarderen en te stoppen met de mantelzorgpas. 

Lees meer

Ook in 2019 weer Kom binnen bij bedrijvenweek

Potentieel personeel binnenhalen of slimme stagiairs scoren? 

Heeft u een bedrijf en heeft u mensen nodig? Wilt u de lege plekken in uw organisatie opvullen? Kunt u wel een stagiair gebruiken? Doe dan mee aan Kom binnen bij bedrijven 2019. In deze week zetten bedrijven hun deuren open en kunnen gemotiveerde potentiële medewerkers op bedrijfsbezoek gaan. Doe ook mee en reserveer maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2019 in uw agenda. 

Lees meer

Ondertekening overeenkomst natuurgebied Veenweiden

Op 14 december is de eerste overeenkomst ondertekend voor de realisatie van natuur door inwoners van de Krimpenerwaard. Piet en Marja Blanken ondertekenden de overeenkomst samen met Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Met deze ‘vaststellingsovereenkomst’ geven zij aan dat zij serieus verder willen als natuurboer in het natuurgebied Veenweiden Krimpenerwaard. 

Lees meer

Groot onderhoud veerboot de Zeemeeuw (Ouderkerk - Nieuwerkerk a/d IJssel)

Tussen 21 december 2018 en 2 januari 2019 vindt er groot onderhoud plaatst aan veerboot de Zeemeeuw. In die periode kunt u geen gebruik maken van deze verbinding.

Lees meer

9 nieuwe Nederlanders verwelkomd

Op woensdag 12 december 2018 werd door de loco-burgemeester aan 9 volwassenen en 4 kinderen de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie uitgereikt. De nieuwe Nederlanders zijn mensen uit Marokko, Filipijnen, Irak, Dominicaanse Republiek, China en Groot-Brittannië.

Lees meer

De gemeente zoekt leden voor de Commissie Bezwaarschriften

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met circa 55.000 inwoners. De gemeente kent elf kernen.

Lees meer