HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 17 april 2018

Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 17 april 2018

Beste lezer,

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Gezocht: testers voor onze website

UPDATE: Veel inwoners hebben aangegeven mee te ons mee te willen denken over de website. Dat is heel erg fijn! We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen binnen. Bedankt voor alle reacties! 

Ons streven is de informatie op onze website zo snel mogelijk en makkelijk vindbaar te maken. Daarnaast willen we dat de website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Daar hebben wij uw hulp bij nodig!

Wij zoeken inwoners die op maandag 14 mei een half uurtje tijd hebben om onze website te testen. De test vindt plaats op het gemeentekantoor in Stolwijk of op het stadhuis in Schoonhoven.

Lees meer

WhatsApp buurtpreventie ook voor winkeliers

De Schoonhovense winkeliers hebben een WhatsApp buurtpreventiegroep voor het geval er iets in een van de winkels gebeurt wat niet hoort. 

Lees meer

Bedrijfspand dicht na vondst hennepkwekerij

Bergambacht - Burgemeester Roel Cazemier heeft vanochtend een bedrijfspand aan de Timmerfabriekstraat gesloten. De sluiting geldt voor één maand. In het pand is een hennepkwekerij met 570 gedroogde hennepplanten en daarbij behorende apparatuur aangetroffen.

Lees meer

Uitnodiging: Integraal Veiligheidsbeleid 2018-2022

Lees meer

Oproep kleinschalige camperlocaties - Maak een Campererf op uw boerderij!

Er is een groeiende behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen, ook in de Krimpenerwaard. Een kans voor uw bedrijf! Uw boerderij kan hier aan bijdragen door een overnachtingsplaats voor campers op uw erf te creëren.

Lees meer

Kom Binnen Bij Bedrijvendagen 2018

Wethouder Jan Vente bezocht vorige week tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijvendagen de Montagne Aardewerkfabriek in Gouderak. Dit bedrijf had vorige week, net als een van de bijna 70 bedrijven uit de Krimpenerwaard, haar deuren geopend voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplaats of vrijwilligerswerk. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijvendagen konden bezoekers en potentiële nieuwe werknemers op een laagdrempelige en makkelijke manier kennismaken met werkgevers. In totaal zijn er vorige week zo’n 200 bezoeken afgelegd.

Lees meer

Informatiebijeenkomst: MEE op weg

Op dinsdag 24 april van 19.00 tot 20.30 uur organiseert stichting MEE een informatiebijeenkomst over MEE op weg. MEE op weg wil de zelfstandigheid in het verkeer en vervoer van mensen met een beperking vergroten.

Locatie: bibliotheek Schoonhoven, Spoorstraat 3a.

Lees meer

Als elke minuut telt!

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Helpt u mee?

De gemeente Krimpenerwaard verbetert de acute hulpverlening door de inzet van burgerhulpverleners in geval van een hartstilstand. De burgerhulp wordt ingezet via de alarmeringsapplicatie van Stan (voorheen HartveiligWonen). Met Stan verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van AED’s en burgerhulpverleners. Dit netwerk biedt acute hulp in geval van een hartstilstand.

Lees meer

Woning gesloten vanwege drugsoverlast

Schoonhoven - Vanochtend heeft burgemeester Roel Cazemier op grond van de Opiumwet een woning aan Plateelplaats voor drie maanden gesloten. Er was sprake van herhaaldelijke drugsoverlast. Burgemeester Cazemier: ‘Door een gezamenlijk optreden van politie, woningcorporatie QuaWonen en gemeente Krimpenerwaard is de betreffende woning gesloten. Voor het handelen in drugs is er geen ruimte in de Krimpenerwaard. Met elkaar pakken we de drugsoverlast stevig aan!’

Lees meer

5 nieuwe Nederlanders verwelkomd

​Op maandag 9 april 2018 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Door de loco-burgemeester mevrouw Lavinja Sleeuwenhoek is aan 5 personen de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt.

Lees meer

Commissie bezwaarschriften

De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 26 april as in Schoonhoven, Haven 41 in het openbaar behan­delen:

Lees meer