HOME  |  Aanmelden digitale nieuwsbrief  |  Algemeen  |  Nieuwsbrief - 10 december 2018

Nieuwsbrief - 10 december 2018

Beste lezer,

Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de gemeente Krimpenerwaard. Deze nieuwsbrief bevat onder andere het gemeentelijke nieuws dat komende week op onze pagina in Het Kontakt wordt gepubliceerd.

Gemeente Krimpenerwaard gaat samenwerking aan met Stichting Leergeld

Wethouder Jan Vente tekende afgelopen vrijdag de samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Leergeld Krimpenerwaard. Deze samenwerking houdt in dat per 1 januari 2019 een deel van de uitvoering van de minima-kindregelingen, in handen wordt gelegd van deze stichting.

Lees meer

Twee nominaties Ondernemersprijs Midden Holland 2019 uit Krimpenerwaard!

De jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden-Holland heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de vijfde editie van dit netwerkevenement. In de categorieën Onderneming van het Jaar Detailhandel & Horeca, Onderneming van het Jaar MKB en Onderneming van het Jaar Grootzakelijk zijn elk drie bedrijven geselecteerd.

Lees meer

Verbod op (vreugde) vuren tijdens jaarwisseling

Een vreugdevuur is een door mensen opgebouwd en gecontroleerd vuur om iets te vieren. In onze gemeente zijn vreugdevuren niet toegestaan. De politie treedt op als zij constateert dat de openbare orde wordt verstoord. Alle schade die ontstaat aan gemeentelijke en particuliere eigendommen worden verhaald.

Lees meer

Gemeente Krimpenerwaard zet vrijwilligers in het zonnetje tijdens Waarderingsavond

Afgelopen vrijdag vond de Dag van de Vrijwilliger plaats. In onze gemeente zijn duizenden bevlogen en betrokken vrijwilligers actief. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze gemeente. Het college van burgemeesters en wethouders waardeert deze inzet enorm en daarom zette zij haar vrijwilligers en de lokale vrijwilligersinitiatieven in het zonnetje. Ruim 350 vrijwilligers gingen in op de uitnodiging en genoten van een buffet in Cultureel Centrum Het Kwartier in Stolwijk.

Lees meer

Uitvoering groot onderhoud bomen

In de afgelopen maanden zijn de attentie- en risico bomen in de Krimpenerwaard geïnspecteerd op veiligheid. Het gaat om ruim 3.800 bomen die geïnspecteerd zijn van de ruim 20.000 bomen.

Lees meer

Informatiemarkt energiebesparing Lekkerkerk

Bewoners met een woningtype dat veel voorkomt in Lekkerkerk, hebben de afgelopen weken een brief ontvangen, waarin stond dat zij zich in konden schrijven voor een energiescan.

Lees meer

Glasvezelcampagne buitengebied

Woont u in het buitengebied? Dan is het u vast niet ontgaan dat het bedrijf Glasdraad campagne voert om glasvezel in het buitengebied te realiseren. Alleen met voldoende deelname kan met de aanleg worden begonnen. U heeft nog een week om u aan te melden, op 17 december 2018 eindigt de inschrijfperiode.

Lees meer

Bestemmingsplan natuurgebied Veenweiden aangepast na inspraak

Burgemeester en Wethouders hebben ingestemd met het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard. Het plan wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad besluit over het plan op 29 januari 2019.

Lees meer

Sollicitatietraining in Schoonhoven

Ben je op zoek naar werk en kun je wel wat sollicitatietips gebruiken? Misschien kan een training in de bibliotheek jou helpen.

Lees meer

Gewijzigde openingstijden december/januari

Het Klant Contact Centrum is in december 2018 en januari 2019 gesloten op de volgende tijdstippen:

Lees meer

Mogelijkheid aanvragen donatie uit opbrengst textielinzameling

Het textiel in de gemeente Krimpenerwaard wordt ingezameld door Sympany. Jaarlijks keert Sympany een deel van de opbrengst van het ingezamelde textiel uit aan door de gemeente aangewezen lokale goede doelen/ instellingen.

Lees meer

De gemeente zoekt leden voor de Commissie Bezwaarschriften

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met circa 55.000 inwoners. De gemeente kent elf kernen.

Lees meer

Koopzondag 2018 in Haastrecht

Het college heeft voor de kern Haastecht zondag 23 december als koopzondag voor 2018 aangewezen.

Lees meer