Wethouder Ria Boere overhandigde Floor Vermeulen en Adri Bom, gedeputeerden van Zuid Holland – symbolisch - een heel pakket maatregelen die kunnen bijdragen aan de oplossing van de problematiek rond de Algeracorridor. De studie naar de uitwerking van de maatregelen kan beginnen. Ook de alternatieven van meedenkende inwoners en ondernemers worden erbij betrokken.

De gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel hebben de afgelopen periode de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard op de agenda gezet bij regio Rotterdam en de landelijke politiek. Door deze intensieve lobby is de samenwerking binnen de regio geïntensiveerd.

Dit onderschrijft ook gedeputeerde Floor Vermeulen. “Dit resultaat is er mede dankzij de sterke lobby en de goede samenwerking tussen provincie en Krimpenerwaard”, voegt gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer eraan toe. “Het is zo gelukt om meer aandacht voor het gebied te krijgen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat er commitment is voor een aanzienlijke financiële bijdrage voor een oplossing van de Algeracorridor.”