In 2019 en 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Daarom is er gewerkt aan een speciale website: www.75jaarvrijheidkrimpenerwaard.nl. Om herinneringen en verhalen niet verloren te laten gaan, willen we graag uw hulp bij de inhoud van deze website. Vrijheid doorgeven doen we samen!  

Meedoen?

Bent u in het bezit van historische foto’s die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog? En zijn deze foto’s gemaakt in onze gemeente? Stuur ze op! U kunt dit sturen naar Gemeente Krimpenerwaard, postbus 51, 2820 AB Stolwijk t.a.v. mevr. A. Mans. Na gebruik krijgt u de foto(’s) retour. Daarom is het belangrijk dat u uw naam en adres achterop al de foto’s zet. We ontvangen de foto's graag uiterlijk 31 januari. 

Is het voor u niet mogelijk om de foto's op te sturen? Dan kunt u de foto's t.a.v. A.Mans ook in de brievenbus van de gemeentekantoren doen. 

Heeft u digitale foto's? Dan ontvangen wij deze ook graag. U kunt de foto's sturen naar: communicatie@krimpenerwaard.nl

Waar moet de inzending aan voldoen?

•    De foto’s zijn gemaakt in de gemeente Krimpenerwaard. 
•    De foto’s hebben te maken met de thema’s:

1. Militaire strijd en Bevrijding.
2. Vervolging en uitsluiting Joden, Roma, Sinti en andersdenkenden.
3. Duitse aanwezigheid, Collaboratie en aanpassing.
4. Verzet en Repressie.
5. Dagelijks leven.

•    Bij de foto’s wordt een aantal regels tekst aangeleverd: het verhaal achter de foto.

Een selectie van de foto’s en verhalen plaatsen wij op www.75jaarvrijheidkrimpenerwaard.nl en op de gemeentepagina in Het Kontakt. De gemeente Krimpenerwaard mag uw foto’s gebruiken voor plaatsing in verschillende media.