Sinds februari 2018 is gemeente Krimpenerwaard Fairtrade gemeente. Bij Fairtrade wordt gestreefd naar een evenwichtigere inkomstenverdeling in de wereld. Er wordt nagestreefd dat producenten in de derde wereld een leefbaar loon krijgen. Ze verdienen dan dus genoeg om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Fairtrade maakt onderdeel uit van de 17 SDG’s (global goals for sustainable development). Door Fairtrade producten te gebruiken, werkt u mee aan de realisatie van 8 van de 17 doelen. Fairtrade producten passen dan ook binnen een MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)-beleid.

Als uw organisatie minimaal Fairtrade koffie en thee gebruikt en zo mogelijk nog andere Fairtrade producten (denk bijvoorbeeld aan suiker, Tony’s chocolade), dan kunt u zich aanmelden als deelnemer. Stuur een e-mail naar info@fairtradegemeentekrimpenerwaard.nl met uw gegevens of zoek contact via www.fairtradegemeentekrimpenerwaard.nl. Op de website kunt u ook zien wie al deelnemer zijn. Vrijwel alle koffie- en theeleveranciers hebben Fairtrade producten in hun assortiment. U kunt dus bij uw vertrouwde leverancier blijven als u deelnemer wordt.