Herdenken en vieren doe je niet alleen. Overal in Europa en in ons land werken mensen en organisaties samen om activiteiten en festiviteiten te organiseren. 

Maak kennis met de partners van 75 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard:

Europe Remembers

'Europe Remembers 1944-1945' is een internationale campagne gericht op het hernieuwen van een universele inzet voor vrede. Door deze campagne wil men het publiek bewust maken en aanmoedigen om na te denken over de vrijheid waar de veteranen voor vochten. Europe Remembers is een initiatief van de Liberation Route Europe Foundation en haar belangrijkste partners. De stichting, die in 2018 haar 10e verjaardag viert, promoot Liberation Route Europe. Dit vrijheidsparcours doorkruist negen landen en helpt wederzijds begrip te creëren door middel van onderwijs en gedeelde ervaringen.

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Het comité is verantwoordelijk voor de jaarlijkse nationale herdenking op 4 mei en de officiële festiviteiten op Bevrijdingsdag. In aanvulling op bestaande herdenkingen en vieringen organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met de Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid een aantal grote evenementen. Bij de organisatie daarvan zoekt het Nationaal Comité de samenwerking met provincies, gemeenten en organisatoren van herdenkingen en vieringen.

Provincie Zuid-Holland

Ook de provincie Zuid-Holland laat 75 jaar bevrijding niet ongemerkt voorbijgaan.

75 jaar vrijheid