Herdenken en vieren doen we niet alleen. Overal in Europa en in ons land werken mensen en organisaties samen om activiteiten en festiviteiten te organiseren. Maak kennis met de partners van 77 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard:

Europe Remembers

Europe Remembers 1944-1945 is een internationale campagne die de algemene inzet voor vrede wil herstellen. De campagne maakt mensen bewust en moedigt ze aan om na te denken over de vrijheid waar veteranen voor vochten. Europe Remembers is een initiatief van de Liberation Route Europe Foundation en haar belangrijkste partners. De stichting promoot Liberation Route Europe. Dit is een vrijheidsparcours door negen landen. Het zorgt voor begrip van twee kanten via onderwijs en gedeelde ervaringen.

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Het comité is verantwoordelijk voor de jaarlijkse nationale herdenking op 4 mei en de officiële festiviteiten op Bevrijdingsdag. Ook organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met de Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid een aantal grote evenementen. Bij de organisatie werkt het Nationaal Comité samen met provincies, gemeenten en organisatoren van herdenkingen en vieringen.

Provincie Zuid-Holland

Ook de provincie Zuid-Holland laat 77 jaar bevrijding niet ongemerkt voorbijgaan.