In de komende maanden doet de Rijksoverheid onderzoek naar de 10 mogelijke routes voor een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Geertruidenberg en Krimpen aan den IJssel of Crayenstein. Dit onderzoek richt zich op het milieu, de kosten, haalbaarheid en toekomstbestendigheid van de routes, waarvan er 4 door de gemeente Krimpenerwaard lopen.

Routekeuze in 2025

Welke van deze routes het uiteindelijk wordt, hangt af van de resultaten van het onderzoek. Deze resultaten worden vastgelegd in een milieueffectrapport (MER) en een Integrale effectenanalyse (IEA). Naar verwachting wordt in 2025 de route gekozen.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Op vrijdag 9 februari heeft de Rijksoverheid het definitieve plan voor dit onderzoek, de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD), gepubliceerd. Dit plan is opgesteld na opmerkingen op het conceptplan, dat vorig jaar ter inzage lag. Daarnaast zijn de adviezen van overheden en een commissie meegenomen. De NRD en de Nota van Antwoord zijn beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(externe link). De nieuwsbrief is te vinden op de projectpagina van TenneT(externe link).

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden