De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Daarom stopt per 1 oktober 2021 het steunpakket dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen. De regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en verschillende fiscale maatregelen worden vanaf 1 oktober niet verlengd. Een paar aanvullende financiële regelingen lopen door in het vierde kwartaal van 2021.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van de financiële regelingen.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op:

  • Yannick Six: 06 20 99 87 95
  • Aron Paijens: 06 22 58 34 94 
  • René Kuzee: 06 22 83 73 75

Bekijk ook de video Geldzaken en ondernemers op YouTube.

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo)

Op 30 september 2021 is de Tozo-regeling gestopt. Als u dan nog financiële ondersteuning nodig heeft, kunt u een Bbz-uitkering aanvragen. Deze bestaande regeling wordt van 1 oktober tot en met 31 december tijdelijk aangepast. U kunt vanaf begin oktober een Bbz-uitkering aanvragen bij Regionaal Bureau Zelfstandigen van de gemeente Rotterdam. Daarmee werken wij samen. Op dit moment wordt gewerkt aan de uitwerking. Houd www.rotterdam.nl/rbz in de gaten voor actuele informatie.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

De TONK-regeling is er voor mensen die moeite hebben om hun woonlasten te betalen. Dat gaat om huur en hypotheek en gas, water en elektriciteit. De TONK is een tijdelijke uitkering van negen maanden. De tegemoetkoming is door de gemeente Krimpenerwaard verhoogd naar € 4.500,- en krijgt u één keer. U kunt de TONK tot 1 november 2021 aanvragen. De regeling gaat met terugwerkende kracht gelden van 1 januari 2021 tot en met 30 september 2021.

Meer informatie over de TONK

Hulp bij geldzorgen

Komt u steeds vaker geld tekort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voor uw problemen groter worden. Verschillende partijen in de gemeente Krimpenerwaard kunnen u helpen om een oplossing te zoeken voor uw geldzorgen. Kijk voor meer informatie op de pagina Hulp bij geldzorgen.

Hulp voor ondernemers: wegwijzer naar werk 

Bent u ondernemer en moest u door de coronacrisis stoppen met uw bedrijf? Of wilt u uw bedrijf anders inrichten? En wilt u begeleiding bij het vinden van ander of nieuw werk?

RMT Midden-Holland is uw wegwijzer naar werk. De RMT-adviseurs bieden ondernemers gratis hulp om weer aan het werk te komen. De hulp kan bestaan uit:

  • coaching of begeleiding
  • loopbaanadvies
  • (om)scholing
  • praktijkleren
  • hulp bij schulden

Afhankelijk van de situatie bekijkt u samen met uw adviseur wat nodig is om weer aan het werk te komen of te blijven. RMT Midden-Holland biedt maatwerk.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met RMT Midden-Holland via info@rmtmiddenholland.nl of kijk op www.rmtmiddenholland.nl.

Meer informatie?

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid staat informatie over ondernemen en werken in coronatijd.

Kamer van Koophandel

Op de website van de Kamer van Koophandel staat een wegwijzer voor ondernemers, met antwoorden op vragen over het voorbereiden op bedrijfsrisico’s, het omgaan met gezondheidsrisico’s voor werknemers. De KvK heeft ook een Coronaloket. Dat is telefonisch bereikbaar via 0800 - 2117.

Belastingdienst

Ondernemers die getroffen worden door het coronavirus kunnen uitstel van hun belastingbetaling aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

MKB-Nederland

Op de website van MKB-Nederland is alle informatie over het coronavirus gebundeld.

InRetail

Winkeliers kunnen met vragen over het coronavirus terecht bij branchevereniging InRetail. Kijk voor een overzicht van veelgestelde vragen op de website van InRetail.

Communicatiemiddelen voor anderstaligen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u middelen (posters) voor anderstaligen. Die kunt u gebruiken om te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.