Onafhankelijke hulp bij de verduurzaming vereniging van eigenaren

Bent u bestuurder of beheerder van een vereniging van eigenaren (vve) en wilt u onderhoud en verduurzaming combineren? Of woont u in een vve en wilt u energie besparen? Dan is dit het goede moment. Dit jaar kunt u namelijk gebruik maken van onafhankelijke begeleiding bij het verduurzamen van uw gebouw. Dit krijgt u van de gemeente Krimpenerwaard, in samenwerking met EnergieGarant. Bij de begeleiding hoort ook het aanvragen van subsidies of leningen.

Waarom een duurzamere vereniging van eigenaren?

Een energiezuinige woning biedt niet alleen meer gemak, maar het levert u ook geld op. De waarde van uw woning gaat namelijk omhoog en de maandelijkse energiekosten omlaag. Bij grotere aanpassingen kunt u ook een herziening (aanpassing) van het energielabel aanvragen. Dit komt later goed van pas bij de verkoop van uw huis.

Wat krijgt u als u gebruik maakt van de hulp?

Bij het verduurzamen van een VvE komt veel kijken. Om VvE’s toch op weg te helpen biedt de gemeente Krimpenerwaard dit jaar aan 10 VvE’s gratis hulp. Wil je hier gebruik van maken? Dan voert Energiegarant voor uw VvE de volgende stappen uit:

  • een gratis intakegesprek;
  • een gratis doorrekening naar “slimme” pakketten van maatregelen, met presentatie op de ALV;
  • en procesbegeleiding (zoals hulp in besluitvorming binnen de VvE en aanvragen van subsidies en/of leningen)

EnergieGarant

EnergieGarant zoekt voor u uit welke maatregelen uw woning kunnen verbeteren. Mogelijke maatregelen zijn gevelisolatie, HR++ glas, zonnepanelen en zuinige en moderne cv-ketels of warmtepompen. Ook adviseren zij u welke vakmensen u kunt vertrouwen en inzetten. Of hoe u hierbij kunt samenwerken met uw mede VvE bewoners.

Het goede moment

Op dit moment zijn er goede subsidieregelingen en energiebesparingsleningen voor VvE’s. Deze regelingen kunt u inzetten voor het inwinnen van advies. Energiegarant helpt u bij het aanvragen van deze subsidies.

Aanmelden voor een intakegesprek

De gemeente heeft 10 gratis intakegesprekken beschikbaar gesteld. Wilt u gebruik maken van de gratis hulp? Zorg ervoor dat u er snel bij bent. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Stuur een mail naar info@energiegarant.nl om u aan te melden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met EnergieGarant. Bel naar 070-737 06 82 of mail naar info@energiegarant.nl.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden