Vanaf 1 januari 2021 zijn welzijnsstichtingen SWOK-midden, SWOS en stichting WON samengegaan tot één welzijnsstichting: WelZijn Krimpenerwaard.

Vrijwilligers gezocht voor het voeren van gesprekken met ouderen

Vanaf dit jaar gaan vrijwilligers van WelZijn Krimpenerwaard in gesprek met ouderen vanaf 75 jaar in onze gemeente. We hopen op deze manier te weten te komen hoe het met onze ouderen gaat. Ook bespreken de vrijwilligers met de inwoners wat zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Met het voeren van deze gesprekken sluiten we aan bij het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’.

Vindt u het leuk om in gesprek te gaan met onze oudere inwoners?

WelZijn Krimpenerwaard is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden in gesprek te gaan met de ouderen. We zoeken met name vrijwilligers die met de oudere inwoners van Krimpen aan de Lek in gesprek willen gaan, maar vrijwilligers voor gesprekken in de andere kernen zijn ook welkom! Als vrijwilliger voert u per jaar ongeveer 20 tot 25 gesprekken. U wordt vooraf getraind, zodat u weet welke vragen u het beste kunt stellen aan de oudere inwoners. 

Gesprekken met ouderen en COVID-19

Wij vinden uw gezondheid en die van de ouderen erg belangrijk. De training vindt daarom pas plaats op het moment dat deze onder veilige omstandigheden gehouden kan worden. Dit geldt ook voor de gesprekken met de ouderen. Hierin volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Heeft u interesse?

Vindt u het leuk om mee te draaien of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Inge Bonhof van WelZijn Krimpenerwaard, telefoonnummer 0180-522 045.