Het coronavirus zorgt ervoor dat we elkaar dit jaar niet kunnen ontmoeten tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie. Gelukkig kunnen wij elkaar ook met woorden begroeten en zijn er digitale middelen die ons blijven verbinden. 

Nieuwjaarsboodschap ook digitaal te bekijken

De nieuwjaarsboodschap van het college van burgemeester en wethouders, uitgesproken door burgemeester Roel Cazemier, kunt u dit jaar digitaal bekijken. In een video die uitgezonden wordt via onze sociale mediakanalen en via RTV Krimpenerwaard kunt u horen wat het college u te zeggen heeft. Wilt u de video meteen bekijken dan kan dat ook. Klik hier om de nieuwjaarsboodschap te bekijken. 

In de video komen verschillende inwoners aan het woord

In de nieuwjaarsvideo komen ook verschillende inwoners uit onze gemeente aan het woord. Zo hoort u in de video het verhaal van een verzorgende uit verpleeghuis De Breeje Hendrick, een IC-verpleegkundige, een buitengewoon opsporingsambtenaar, een horeca-ondernemer en een scholier van het Schoonhovens College. Zij vertellen in de video hoe zij het achterliggende jaar hebben beleefd. En omdat we hoopvol het nieuwe jaar willen ingaan, hebben we ook gevraagd hoe deze mensen er toe kunnen bijdragen dat 2021 een mooi jaar wordt. 

Omdat niet elke inwoner digitaal de weg kent, kunt u hieronder ook de nieuwjaarsboodschap lezen die de burgemeester uitgesproken heeft namens het college. 

Nieuwjaarsboodschap van burgemeester Roel Cazemier, namens het college van B&W

“In het afgelopen jaar hebben we allemaal te maken gekregen met de gevolgen van het coronavirus. Ook in de Krimpenerwaard zijn mensen ernstig ziek geworden of zelfs overleden. Allemaal hebben we de gevolgen van de crisis te verduren gekregen. Ik denk aan onze ouderen, jongeren, ondernemers, onderwijsgevenden en natuurlijk het medisch personeel. We hebben allemaal te maken gekregen met COVID-19.  

En we zijn er ook nog niet. Ook dit jaar hebben we nog te maken met het virus. Maar er is hoop! In januari start de vaccinatie. En er is nog iets. In 2020 hebben we geleerd dat we ondanks alle problemen samen heel veel aankunnen. Dat we allemaal in onze samenleving een belangrijke rol hebben. En eigenlijk onmisbaar zijn om die samenleving met elkaar in stand te houden. 

Ik doe vandaag een beroep op u om ook dit jaar de schouders er onder te zetten. Het is van levensbelang dat we ons houden aan de maatregelen en elkaar helpen waar dat nodig is.

Tijdens de vrijwilligerstournee in december heb ik gezien dat we in onze gemeente acht slaan op elkaar. Dat is mooi, houd dat vol! Laten we hopen dat 2021 meer voorspoed brengt dan 2020 en dat we binnenkort elkaar weer kunnen ontmoeten in alle vrijheid.”

Nieuwjaarswens van het college van B&W

“Hoopvol kijken wij vooruit naar wat het nieuwe jaar ons mag brengen. We zien ernaar uit u weer te ontmoeten in dit nieuwe jaar. Het college van B&W wenst u een mooi, voorspoedig en vooral gezond 2021!” 

Bekijk de nieuwjaarsvideo via social media en via RTV Krimpenerwaard

U kunt de video bekijken vanaf maandag 4 januari vanaf 19.00 uur op onze social mediakanalen: 

De video wordt ook uitgezonden door RTV Krimpenerwaard op dinsdag 5 januari, woensdag 6 januari en donderdag 7 januari om 19.00 uur en om 21.00 uur. De boodschap is ook te leen in het Kontakt van 5 januari.
 

Nieuwjaarswensen van de Gemeenteraad