Met ingang van 6 oktober heeft de gemeente Krimpenerwaard als huisregel ingesteld dat er een mondkapje wordt gedragen in de gemeentekantoren van de gemeente Krimpenerwaard. We geven met deze huisregel gehoor aan het dringende advies van de overheid om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen.

Mondkapje op bij het Klant Contact Centrum

Komt u naar het Klant Contact Centrum in Stolwijk? Zorg dan dat u een mondkapje bij u heeft. U doet ‘m op als u de ontvangsthal binnen stapt. Heeft u geen mondkapje? Dan kunt er een vragen bij de receptioniste. Onze huisregel geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar.

De balies van het Klant Contact Centrum zijn voorzien van zogenaamde ‘kuchschermen’. Deze geven voldoende bescherming. Daarnaast bewegen de baliemedewerkers zich niet, en bezoekers wel. Staat de baliemedewerker op om zich te verplaatsen, dan zal hij of zij een mondkapje opzetten. 

Mondkapje op in sporthallen

De regel voor het dragen van mondkapjes geldt ook voor de gebouwen die de gemeente beheert, zoals sporthallen. Sporters dragen bij de entree en gangen van de sporthal een mondkapje. Alleen tijdens het sporten kan het mondkapje af. We volgen hierbij het advies van de rijksoverheid

We doen het voor uw en onze veiligheid

We hopen op deze manier bij te dragen aan uw en onze veiligheid. Ook kunnen we zo meehelpen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreid. We danken u voor uw medewerking en begrip!