Krimpenerwaard houdt vol banner

We zijn voorlopig nog niet van het coronavirus af. Om elkaar te beschermen, houden we ons aan de maatregelen. Maar, dat wordt steeds lastiger. We willen zo graag weer de dingen doen die we leuk vinden en onze familie en vrienden weer zorgeloos zien en aanraken. Inwoners van de Krimpenerwaard hebben vorig jaar al laten zien met hoeveel veerkracht ze omgaan met de uitdagingen van de coronacrisis. Deze week vertelt Stina de Groot-Brouwer (94) uit Schoonhoven hoe zij deze lockdown volhoudt. Een inspirerend verhaal met hier en daar een tip én een levensles.

De brief op de deurmat

Op een koude dinsdagochtend viel er een envelop op de mat bij mevrouw De Groot. In deze envelop zat de brief waar zij erg naar had uitgekeken. “Het was de uitnodiging om een afspraak te maken voor de coronaprik. Nadat ik de brief gelezen had, heb ik direct mijn dochter gebeld. Wij waren heel blij met deze uitnodiging. We hebben meteen samen het formulier ingevuld en gebeld om een afspraak te maken.”

“Alle lof voor hoe ik ben behandeld!”

Mevrouw De Groot en haar dochter konden de volgende dag al terecht in Houten. Eenmaal aangekomen, werden ze keurig ontvangen. Dat maakte voor mevrouw De Groot echt een verschil. “Drie mannen wezen ons een parkeerplek en eenmaal binnen werd ons vriendelijk verteld in welke rij we moesten gaan staan. Ik slik bloedverdunners, dus ik mocht bij één van de dokters in de rij gaan staan. Het ging heel snel. Voor ik het wist, was ik al aan de beurt!”. Na al het gemopper dat zij op televisie heeft gehoord de afgelopen weken, was ze aangenaam verrast door de gemoedelijke sfeer en vriendelijke mensen. “Alle lof voor hoe ik ben behandeld. Ik vond het echt een verademing”.

,

 

“Ik was niet bang voor het virus, maar dat ik nu de prik heb gekregen is wel een geruststelling”

De prik was even vervelend, maar het viel mevrouw De Groot alles mee. In de nacht kreeg ze wel last van haar arm en voelde ze zich koortsig. Gelukkig was dat de volgende dag weer weg. Ze gaf aan dat ze vooraf geen angst had om het virus op te lopen. Al vindt ze het wel geruststellend dat ze de prik nu heeft gekregen. Ze wil dan ook iedereen aanraden de prik te halen: “Doe het en wees niet bang.”

 Om deze lockdown nog even vol te houden, wil mevrouw De Groot nog graag een tip meegeven:

“Laat je niet meeslepen door sombere gevoelens. Probeer positief te denken, want dat helpt om door te gaan. Als je al begint met somber denken, dan ben je nergens.” Ook vertelt ze ons dat ze probeert lekker bezig te blijven. Haar hobby’s, waaronder lezen, puzzelen en dekentjes haken, zorgen ervoor dat ze niet gaat zitten denken. Daarnaast heeft zij gelukkig een heel lieve buurvrouw waar ze al jaren bevriend mee is. Ze kunnen hun ei kwijt bij elkaar. Dat is in deze tijd extra veel waard. Samen halen ze regelmatig mooie herinneringen op

Tot slot gaf mevrouw De Groot ons nog een waardevolle levensles mee die wij graag met u willen delen: “Wees dankbaar voor wat je hebt. Een tevreden mens is een hoop waard, wist je dat?”