Politiek ver van uw bed? Kom eens langs bij een vergadering van de gemeenteraad. In de gemeenteraad worden alle mogelijke onderwerpen behandeld die u als inwoner van Krimpenerwaard aangaan. Maar hoe werkt de gemeenteraad? Hoe kunt u invloed uitoefenen? De leden van de gemeenteraad leggen het u graag uit op dinsdag 13 december

Op de avond zelf verwelkomt een aantal leden van de raad u om 18.30 uur in het gemeentehuis, Burg. van de Willigenstraat 58, 2941 ES te Lekkerkerk. Onder het genot van soep & broodje vertelt de griffier u meer over de werkwijze van de raad en bereidt zij u voor op hetgeen deze avond aan de orde komt. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen aan raadsleden en griffier.

Op de publieke tribune worden plaatsen voor u gereserveerd zodat u de raadsvergadering live kunt volgen. Na afloop van de raadsvergadering bent u uitgenodigd om met de raadsleden na te praten en horen zij graag wat u tijdens de vergadering is opgevallen.

Ook te gast zijn?

Het doel van 'gast van de raad' is het verkleinen van de afstand tussen burgers en de lokale politiek. Meldt u voor 5 december aan via de griffie op telefoonnummer (0182) 729900 of stuur een e-mail naar griffie@krimpenerwaard.nl.  De ontvangst gaat door bij minimale aanmelding van 5 gasten.

Programma:

  • 18.30 – 19.30 uur Ontvangst, gezamenlijke maaltijd en uitleg werkwijze gemeenteraad
  • 19.30 – 19.45 uur Kennismaking burgemeester
  • 20.00 uur Start raadsvergadering
  • +/- 23.00 uur Einde raadsvergadering met daarna hapje en drankje