Door de coronamaatregelen kon de viering van 75 jaar vrijheid in 2020 niet doorgaan. Wel heeft de gemeente toen het magazine ‘Vrij – 75 Jaar vrijheid in de Krimpenerwaard’ huis aan huis verspreid. In 2020 kregen alle basisscholen van de gemeente Krimpenerwaard de lesbrief ‘Zwaar verzet’. Het magazine en de lesbrief zijn online in te zien.

Magazine ‘Vrij – 75 Jaar vrijheid in de Krimpenerwaard’

Het magazine ‘Vrij – 75 Jaar vrijheid in de Krimpenerwaard’ laat zien wat vrijheid betekent en heeft betekend toen Nederland werd bevrijd. Het staat vol bijzondere verhalen over de oorlogsperiode en de bevrijding van de gemeente Krimpenerwaard. U kunt het magazine online lezen.

Naar het online magazine(externe link)

Lesbrief ‘Zwaar verzet’

Met tekst en opdrachten uit de lesbrief ‘Zwaar verzet’ leert u meer over de gebeurtenissen in onze gemeente tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lesbrief is voor bovenbouwleerlingen van de basisschool en andere geïnteresseerden. Martin Belder, directeur van PCB De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek, maakte de lesbrief. U kunt deze gratis downloaden via de website van PCB De Wegwijzer.

Download de lesbrief